2024/05/19

 

Mirusiųjų skolos – beviltiškos

Skolos už vietinę rinkliavą už komunalinių atliekų surinkimą gali būti pripažintos beviltiškomis, kai skolininkas yra miręs ir nėra jo turto paveldėtojų.
Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Kupiškio rajono savivaldybės taryba pritarė sprendimui dėl skolų už vietinę rinkliavą už komunalinių atliekų surinkimą iš atliekų turėtojų ir atliekų tvarkymą pripažinimo beviltiškomis ir pavedė UAB „Kupiškio komunalininkas“ nurašyti beviltiškas skolas iš apskaitos registrų. Kokios skolos gali būti pripažintos beviltiškomis?

Vadovaujasi taisyklėmis

Kupiškio rajono savivaldybės administracijos Finansų ir biudžeto skyriaus vedėja Reda Totorienė paaiškino, kad šis sprendimas Tarybai pateiktas vadovaujantis patvirtintomis Skolų beviltiškumo bei pastangų susigrąžinti šias skolas įrodymo ir beviltiškų skolų sumų apskaičiavimo taisyklėmis. Bendra šių skolų suma sudaro 1 331 eurą. „Tokios skolos gali būti pripažintos beviltiškomis vadovaujantis minėtomis taisyklėmis tik tada, kai skolininkas yra miręs arba paskelbtas mirusiu ir yra išnaudoti visi būdai tas skolas išieškoti – nėra jo turto paveldėtojų, jo teisių perėmėjų. Buvo kreiptasi į Civilinės metrikacijos skyrių ir gauta pažyma, kad iš tiesų vietinės rinkliavos administratoriaus UAB „Kupiškio komunalininkas“ pateikti visi skolininkai yra mirę. Taip pat „Kupiškio komunalininkas“ rinko informaciją, ar iš tiesų nėra jų turto, visų teisių paveldėtojų“, – komentavo R. Totorienė.

Sąrašas – pirmasis

Į skolininkų už vietinę rinkliavą už komunalinių atliekų surinkimą iš atliekų turėtojų ir atliekų tvarkymą sąrašą įtraukta – 30 mirusių gyventojų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video