2024/05/05

 

Daugiabučių namų renovacijai – kvotos

Renovacijos lauks dar devyni daugiabučiai namai.
Vėjo Žilio nuotrauka

Aplinkos ministro pasirašytu įsakymu įvardytos per artimiausius metus numatytos daugiabučių namų atnaujinimo kvotos atskirose savivaldybėse. Kupiškio rajone bus atnaujinami dar devyni namai. Į daugiabučių namų modernizavimo programą jau įtraukti aštuoni namai.

Įtraukti į programą

Kupiškio rajono savivaldybės laikinai einanti Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vedėjos pareigas Vida Vaitonienė sakė, kad rajonui skirta kvota devyniems daugiabučiams namams atnaujinti. „Dabar jau turime aštuonis, septyni anksčiau buvo įtraukti į renovavimo programą, parengtas sprendimo projektas ir aštuntam – P. Mažylio g. 12 daugiabučiam namui. Taigi reikėtų dar vieno“, – tvirtino V. Vaitonienė.

Per trečiąjį renovacijos etapą numatoma atnaujinti šiuos daugiabučius gyvenamuosius namus: Melioratorių g. 12 Noriūnų k., Liepų g. 9 ir Ryto g. 2 Šepetos k., Vytauto g. 55, Krantinės g. 10, Taikos g. 4, Gedimino g. 38A ir P. Mažylio g. 12 Kupiškyje.

Pasak V. Vaitonienės, neaišku, pagal kokius kriterijus buvo paskirstytos kvotos savivaldybėms. „Rokiškis gavo tik tris kvotas, kaip jos paskirstytos, nežinome. Dėl daugiabučių namų renovavimo, viešųjų pastatų atnaujino dabar vyksta savivaldybių atstovų pasitarimai“, – sakė V. Vaitonienė.

Į viešųjų pastatų atnaujinimo programą patenka ir rajono Savivaldybės pastatas. Jo atnaujinimas gali prasidėti 2018 m., o jeigu pavyks įvykdyti visas reikiamas parengiamąsias procedūras – ir kitąmet.

Pareiškė norą

Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktorius Marius Mališauskas teigė, kad į daugiabučių namų modernizavimo programos sąrašą įtraukti tie daugiabučiai namai, kurių gyventojai pareiškė norą. Pasak V. Vaitonienės, dėl gyventojų sutikimo buvo organizuojami susitikimai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video