2024/05/19

 

Į teismą padavė rajono valdžią

Buvusi Kupiškio viešosios bibliotekos direktorė Daiva Bubulienė prašo teismo pakeisti jos darbo sutarties nutraukimo priežastis ir priteisti kompensaciją.
Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Vasaros viduryje iš darbo atleista Kupiškio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Daiva Bubulienė savo garbę nusprendė ginti teisme. Kupiškio rajono apylinkės teisme pradėta byla dėl neteisėto jos darbo sutarties nutraukimo, su darbo santykiais susijusių išmokų priteisimo ir neturtinės žalos atlyginimo. Atsakovas – Kupiškio rajono savivaldybės administracija ir Taryba.

Nesutinka su atleidimo priežastimis

Spalio 17 d. Kupiškio rajono apylinkės teismas pradėjo nagrinėti bylą dėl neteisėto darbo sutarties nutraukimo, su darbo santykiais susijusių išmokų priteisimo ir neturtinės žalos atlyginimo. Bylos ieškovė – buvusi Kupiškio viešosios bibliotekos vadovė D. Bubulienė, atsakovai – Kupiškio rajono savivaldybės administracija ir Taryba. Kol kas įvyko parengiamasis posėdis. Bylą nagrinėja teisėjas Raimundas Rakauskas.

Kupiškio rajono apylinkės teismo sekretoriaus Artūro Jančio duomenimis, ieškovė teismo prašo – pripažinti neteisėtu ir nepagrįstu ieškovės atleidimą iš darbo pagal DK 136 straipsnio 3 dalies 1 punktą, panaikinti Kupiškio rajono savivaldybės mero potvarkį „Dėl drausminės nuobaudos skyrimo ir atleidimo iš pareigų“ ir pripažinti, kad ieškovė negali grįžti į darbą Kupiškio rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje, nes atsakovai gali sudaryti nepalankias sąlygas dirbti. Buvusi direktorė taip pat nori, kad 2007 m. spalio 5 d. darbo sutartis būtų nutraukta vadovaujantis DK 300 str. 4 d. nuo teismo sprendimo įsiteisėjimo dienos.

Be minėtų prašymų, ieškovė dar nori prisiteisti keturių vidutinių darbo užmokesčių dydžio išeitinę išmoką, vidutinį darbo užmokestį už priverstinės pravaikštos laiką nuo atleidimo iš darbo iki teismo sprendimo įsiteisėjimo dienos bei 1 000 Eur neturtinės žalos. Kartu D. Bubulienė siekia prisiteisti bylinėjimosi išlaidas ir įpareigoti Kupiškio r. savivaldybės administraciją pateikti duomenis apie ieškovės vidutinį vieno mėnesio ir vienos dienos darbo užmokestį.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video