2024/05/19

Po renovacijos – šlampančios sienos ir kiti gyventojų sopuliai

P. Mažylio g. 28 namo gyventojams kelia rūpesčių neištaisyti renovacijos darbų trūkumai.
Jurgitos Banionienės nuotrauka

Atnaujinamų namų gyventojai vieni džiaugiasi, antri vis dar sprendžia niekaip nesibaigiančias problemas.

Redakciją pasiekė P. Mažylio g. 28 namo gyventojų pagalbos šauksmas. Žmonės skundžiasi, kad nors namas atiduotas naudoti seniai, darbų trūkumai neištaisyti iki šiol. Pastarosiomis dienomis smarkiai lijęs lietus akivaizdžiai atskleidė visas blogybes. Deja, jų ištaisyti niekas neskuba.

Darbų trūkumai

„2016 metais namas buvo baigtas atnaujinti ir atiduotas naudoti. Deja, iki galo ištaisyti ne visi darbai. Pažadai viską sutvarkyti ir liko pažadais. Namą administruoja UAB „Kupiškio komunalininkas“. Žodžiu į komunalininkus buvo kreiptasi ne vieną ir ne du kartus, bet žodiniai pasikalbėjimai apie broko ištaisymą ir tebėra žodinis pasikalbėjimas“, – rašoma redakcijai gyventojų atsiųstame laiške.

Apsilankę šiame daugiabučiame name pasikalbėjome su vienu iš jo gyventojų Vidmantu Markūnu. Pasak vyro, namo renovacija, prasidėjusi 2015 metų gegužę, iš pradžių vyko gana sėkmingai. „Renovacijos darbus pradėjo ukrainiečiai, viskas pradžioje ėjo gana šauniai, galvojome, jei taip ir toliau, bus gerai. Bet tai tęsėsi tik mėnesį, kol žmonės pradėjo reikalauti atlyginimų“, – pasakojo V. Markūnas. Algų negavę darbuotojai, pasak pašnekovo, greitai išsibėgiojo, atvyko kiti. Darbus vykdė UAB „DS Statyba“, ji samdė ir kitas įmones.

Dėl kiauro namo stogo laiptinėje šlapdavo siena ties vieno viršutinio aukšto butu. V. Markūnas tvirtino, kad tas pats – ir gyventojų bute: „Pakeistas lietaus kanalizacijos vamzdis, mums sakė, kad vanduo pro jį ir bėga. Iš pradžių vanduo nesisunkė, tačiau dabar – vėl tas pats. Siena šlampa ir kitoje vietoje – puse aukšto žemiau. To anksčiau nebūdavo. Akivaizdžiai tai pamatėme, kai neseniai prasidėjo lietūs.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video