2024/05/19

Miesto Kalėdų eglė. Natūrali ar karkasinė?

Valio Staburo nuotrauka

Nors iki šventinio Kalėdų laikotarpio dar išties nemažai laiko, jau galvojama, kaip papuošti miestą gražiausioms metų šventėms. Kupiškio rajono savivaldybė surengė gyventojų apklausą ir domisi, ar kupiškėnai norėtų centrinėje Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštėje matyti papuoštą ne natūralią, nukirstą, bet karkasinę eglę.

Laukia gyventojų nuomonės

Iki šiol kiekvienais metais likus maždaug porai savaičių iki šv. Kalėdų centrinėje miesto aikštėje būdavo įžiebiama natūrali, nukirsta ir į centrą atgabenta bei papuošta eglė. Pernai jos toli ieškoti nereikėjo – nukirsdinta šalia buvusio „Sodros“ pastato augusi dygioji eglutė. Miestui egles dažnai dovanodavo ir patys kupiškėnai.

Šiais metais, likus mažiau nei trims mėnesiams iki žiemos švenčių, rajono Savivaldybė savo internetinėje svetainėje inicijavo apklausą, ar gyventojai pritaria, kad miesto aikštėje būtų puošiama ne nukirsta, bet karkasinė eglė iš eglišakių.

„Vienais metais rasti Kalėdų eglę miestui lengviau, kitais – sunkiau, tad ketiname įsigyti specialų karkasą ir jį apdėti natūraliomis eglės šakomis. Norime atsiklausti ir gyventojų, ką jie norėtų matyti“, – aiškino administracijos direktorius Marius Mališauskas. Pasak jo, susirūpinti miesto puošyba pats laikas, nes gamintojai šventėms artėjant viską greitai išparduoda.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video