2024/05/18

 

Palėvenė pakvips asfaltu

Palėvenė asfaltuotos gatvės į kalną turėtų sulaukti dar šiais metais.
Autorės nuotrauka

Daug metų dulkėse skendę Palėvenės kaimo gyventojai pagaliau sulauks asfaltuotos gatvės. Kupiškio rajono savivaldybė rado lėšų į šią gyvenvietę vedančiai įkalnei sutvarkyti.

Palėvenės kaimo žmonės ne vieną raštą kurpė Noriūnų seniūnijos seniūnui ir Kupiškio rajono valdžiai, kad būtų išasfaltuota kelio atkarpa, vedanti į jų gyvenvietę. Šalia žvyrkelio visą laiką pragyvenę Bronislovas Kriaučiukas ir jo sūnus Raimundas galiausiai ėmėsi drastiškų priemonių ir ant dulkėto kelio pradėjo pilti buitines atliekas.
Pagalbos šauksmas – pagaliau išgirstas. Šiuo metu 211 metrų atkarpa į Palėvenės kalną ruošiama asfaltavimo darbams.

„Lėšų iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos fondo liko pabaigus tvarkyti Aukštaičių, Jaunimo ir kitas numatytas gatves mieste. Įkalnės į Palėvenę tvarkyti dar nebuvome planavę, bet tokiai galimybei atsiradus, ėmėmės darbų. Parengėme projektą, o dabar ruošiamės asfaltavimui“, – teigė Kupiškio rajono savivaldybės Urbanistikos ir ekologijos skyriaus vedėjas Mažvydas Šalkauskas.

Kelio atkarpai į Palėvenę išasfaltuoti numatyta išleisti apie 44 tūkst. eurų. Šalia gatvės bus nutiestas griovelis lietaus nuotekoms, kad jos negadintų kelio.
„Medžiagos gatvei tos pačios, tik dirbti tokioje vietoje sudėtingiau – visgi tai yra įkalnė“, – sakė pašnekovas.

Žiemą ši vieta būna gana problematiška vairuotojams, bet, pasak vedėjo, dėl to papildomų priemonių nebus paruošta. Šalia šio kelio kelininkai šaltuoju metu visuomet papila smėlio.

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video