2024/04/29

Į kovą su šiukšlintojais pasitelkė vaizdo stebėjimo kameras

Nelegalūs šiukšlintojai bus gaudomi į pagalbą pasitelkus vaizdo stebėjimo kameras.
Nuotrauka iš Kupiškio r. savivaldybės archyvo

Rajono Savivaldybė ieško būdų, kaip kovoti su ne tam skirtose vietose šiukšles paliekančiais pažeidėjais. Tai bandoma daryti pasitelkus kilnojamas vaizdo kameras. Jos tapo prevencine priemone ir drausmina tuos, kurie norėdami atsikratyti senomis padangomis jas veždavo ne į stambiųjų atliekų surinkimo aikštelę Technikos gatvėje, bet į nelegaliu sąvartynu tapusią buvusios Rajono statybos organizacijos (RSO) teritoriją. Nuo šiol kilnojamos vaizdo stebėjimo kameros įrengiamos ir kitose problemiškiausiose miesto vietose.

Nesilaiko tvarkos

Kupiškio r. savivaldybės Urbanistikos ir ekologijos skyriaus vyresnysis specialistas Dainius Januška sakė, kad kilnojamas vaizdo stebėjimo kameras įvairiose miesto vietose pradėta statyti vasaros pabaigoje. Jų buvimo vieta keičiama – kameros periodiškai įrengiamos vis kitose miesto dalyse, „karštuose taškuose“, kur nelegalūs šiukšlintojai jau yra pamėgę atsikratyti atliekomis. Tokiu būdu planuojama rinkti informaciją apie tvarkos nesilaikančius asmenis. Jų laukia įspėjimai, kalbama ir apie baudas.

Pasak D. Januškos, situacija dėl bet kur išmetamų atliekų paaštrėjo artėjant rudeniui. „S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje ne kartą buvo pastebėti tiesiog kelkraštyje sumesti obuolių maišai. Įdomiausia, kad jie būna sumesti prie sklypo, kur nėra nė vienos obels. Kitas dažnas atvejis, kad nupjovę žolę savo sklypuose vietoje to, kad žaliąsias atliekas tvarkytų savo teritorijoje, gyventojai jas taip pat mesdavo tiesiog gatvėje“, – kalbėjo specialistas. Reikia nuolat ieškoti tokių sklypų savininkų ir su jais tartis, kad būtų laikomasi tvarkos.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video