2024/05/15

Socialinis būstas šokiravo jauną šeimą

Buvusi socialinio buto šeimininkė iškelta į Šimonis, o jos nugyventas turtas pasiūlytas kitai šeimai. Savivaldybės atstovams itin nepatiko buto nuotraukų viešinimas. Esą tai ne privatus turtas ir jo negalima fotografuoti. Taip, tai Savivaldybės turtas, todėl kiekvienas mokesčių mokėtojas yra jo savininkas.
Autorės nuotraukos

Tris vaikus auginanti kupiškėnė nustėro, kai penkerius metus laukusi socialinio prieglobsčio gavo tikrą pelėsių irštvą. Nedideles šeimos pajamas gaunanti moteris tūkstančiais eurų skaičiuoja buto remontui reikalingus pinigus ir stebisi, kodėl rajono Savivaldybė leidžia gyventojams tiek nugyventi jos turtą.

Gražiausias sandėliukas

Į „Kupiškėnų mintis“ paskambinusi Vaida (vardas pakeistas) netramdė emocijų – moteris atvirai dėstė, kokie jausmai užplūdo, kai jos šeimai pagaliau buvo pasiūlytas socialinis būstas mieste ir ji nuėjo jo pažiūrėti.

„Mus palydėjo Kupiškio rajono savivaldybės specialistė. Vos įžengiau ir pamatytas vaizdas mane šokiravo. Kaip reikia gyventi, kad namai pasidarytų tokie baisūs?“ – stebėjosi Vaida.
Pasiūlytas 2 kambarių butas buvo mieste, P. Mažylio g. Pašnekovės žiniomis, čia prieš tai gyveno šeimininkė, kuri persikėlė į socialinį būstą Šimonyse.

„Tą ponią perkėlė į geresnius namus, o mums paliko jos nugyventą butą. Nėra nė vienos sveikos sienos, grindys supuvę, langai ne visur su stiklais. Sandėliukas ten pati gražiausia patalpa buvo“, – piktinosi kupiškėnė.

Panevėžyje dirbanti Vaida paskaičiavo, kad jai tokio buto remontui gali reikėti kelių tūkstančių eurų. O Savivaldybė esą pažadėjo tik lauko duris naujas įdėti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video