2024/05/05

 

Pagerbti moksleivių dainų šventės vedliai

Mokinius liepą lydėjusiems mokytojams ir kitiems kultūros atstovams įteiktos padėkos.
Autorės nuotrauka

Daugiau nei prieš mėnesį nuskambėjo tradicinė Lietuvos moksleivių dainų šventė „Tu mums viena“. Joje dalyvavo daugiau nei 22 tūkst. mokinių, per 800 kolektyvų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Latvijos, Lenkijos, Rusijos. Šokių, dainų ir muzikos į Vilnių vežė ir Kupiškio krašto jaunimas. Juos lydėjusiems mokytojams ir kitiems specialistams įteiktos padėkos.

27 metus gyvuojanti moksleivių dainų šventė šiemet vyko kelias dienas. Liepos 6 dieną Vingio parke skambėjo koncertas, jo metu dainavo ir 119 choristų iš Kupiškio. Kitą dieną surengta akordeonistų šventinė programa, Kupiškis čia siuntė šešis savo atlikėjus. Liepos 8 diena buvo skirta šokėjams, čia dalyvavo 37 vaikai iš Kupiškio. Septyni rajono mokiniai pasirodė tautinių ansamblių vakare liepos 9-ąją. Visą Kupiškio delegaciją dainų šventėje sudarė 178 jaunuoliai.

„Jums reikėjo vaikus lydėti, saugoti, palaikyti, kontroliuoti ir būti su jais visą šventės laiką“, – į įvairių jaunimo kolektyvų vadovus, susirinkusius Kupiškio rajono savivaldybėje, kreipėsi Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Jurgita Trifeldienė. Pati vedėja kartu su pavaduotoju Vytautu Knizikevičiumi dalyvavo dainų šventėje ir džiaugėsi proga pamatyti tokio masto renginius. „Manau, kad jums tai buvo ne tik vargas, bet kartu ir džiaugsmas. Tokie pasirodymai žodžiais neapsakomi“, – teigė vedėja.

Jai antrinęs Kupiškio rajono meras Dainius Bardauskas padėjo įteikti susirinkusiems muzikinių, šokių kolektyvų vadovams padėkos raštus ir atminimo dovanėles.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video