2024/05/05

Turistinis žemėlapis galėtų būti aiškesnis

Prieš kelerius metus Stirniškių gyventojai ilgai prašė valdžios pastatyti kelio ženklus, rodančius kelią į Stirniškių dvarą bei Palėvenės vienuolyną.
Ingridos Nagrockienės nuotrauka

Kupiškio rajono savivaldybė pateikė paraišką projektui finansuoti, jį įgyvendinant beveik visi rajono turistiniai objektai bus pažymėti kelio nuorodomis. Tokių ženklų planuojama pastatyti apie septyniasdešimt.

Nerado kelio

Į „Kupiškėnų mintis“ kreipėsi skaitytoja, kuri papasakojo, kad neseniai rajone viešėjo lietuvė iš JAV. Viešnia panoro aplankyti žinomiausias mūsų krašto vietas, bet moteris susidūrė su informacijos stoka, kai ieškojo kelio į Veronikos Šleivytės muziejų.

„Nors netoliese stovėjo nuoroda į Adomo Petrausko muziejų, į mūsų pasirinktą vietą nebuvo jokio ženklo. Moteris teiravosi, kokiu principu yra žymimos lankytinos vietos, vylėsi, kad minint V. Šleivytės 110 metų gimimo sukaktį šių metų gruodį, iki to laiko atsiras ir aiški nuoroda į jos muziejų“, – vylėsi skaitytoja.

Kupiškio rajono turizmo ir verslo informacijos centro direktorius Paulius Pranckūnas „Kupiškėnų mintims“ aiškino, kad ženklai (kryptys), nurodantys turizmo objektus, statomi pagal Kupiškio rajono savivaldybės Urbanistikos ir ekologijos skyriaus sudarytus sąrašus.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video