2024/05/05

 

Jaunųjų krepšininkų krūtines puošia du medaliai

Kupiškio rajono savivaldybėje padėkos įteiktos krepšininkams Tomui Balčiūnui (dešinėje su mama) ir Domantui Viliui (viduryje su tėvais).
Autorės nuotrauka

Pirmadienio popietę Kupiškio r. savivaldybėje viešėjo sparčiai kylančios krepšinio žvaigždės – jaunieji kupiškėnai krepšininkai Tomas Balčiūnas ir Domantas Vilys. Pasipuošę dviem – sidabro ir bronzos medaliais, atlydėti savo tėvų, trenerio, jie papasakojo apie neseniai pelnytus svarius laimėjimus. Per susitikimą su rajono meru ir Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus atstovais jauniesiems savo kraštą garsinantiems krepšininkams įteiktos padėkos, simbolinės dovanos.

Svarbios pergalės

Tik kelias laisvas dienas turintys jaunieji krepšininkai kartu su savo tėvais rado laiko apsilankyti rajono Savivaldybėje. Tik praeitą sekmadienį Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos auklėtinis D. Vilys ir Ispanijoje krepšinio paslapčių besimokantis ir klube „Barcelona“ žaidžiantis T. Balčiūnas grįžo iš Lenkijos, kur Radomo mieste vyko Europos vaikinų U16 čempionatas. Lietuvos jaunučių (iki 16 metų) vaikinų rinktinė buvo per plauką nuo aukščiausio šio čempionato pakylos laiptelio. Iki pat finalo pergalių keliu ėję jaunieji Lietuvos krepšininkai Ispanijos rinktinei nusileido tik dviem taškais ir pelnė sidabrą. „Iki pirmos vietos mums pritrūko tik sėkmės. Žaidėme lygiai, viską lėmė paskutinis epizodas“, – čempionato įspūdžiais dalijosi T. Balčiūnas.

D. Vilys ir T. Balčiūnas – ir Lietuvos septyniolikmečių vaikinų rinktinės nariai, kurių pavardės jau puikuojasi Lietuvos krepšinio istorijos puslapiuose. Trenerio Gedimino Petrausko auklėtiniai tapo pirmaisiais lietuviais, pasidabinusiais pasaulio čempionato medaliais savo amžiaus grupėje.

Ispanijoje, Saragosoje, birželio 23–liepos 3 dienomis vykusiame pasaulio vaikinų U17 čempionato mažajame finale susirungę su Ispanijos komanda lietuvaičiai nesuteikė jiems vilčių ir pelnė bronzos apdovanojimus.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video