2024/05/18

Ar sunkus Savivaldybės prekių krepšelis?

Net ir smulkiausi Kupiškio rajono savivaldybės pirkiniai pakliūva ant supaprastintų viešųjų pirkimų svarstyklių.
Renatos Malinauskienės nuotrauka

Paprastai mes įpratę skaičiuoti, kiek mūsų valdžia pinigų skiria tik didžiausiems projektams ir išlaidoms. Tačiau Savivaldybei reikia nusipirkti ir tokias smulkmenas, kaip tušinukai, popierius, balionai, maisto produktai ir net dovanos bei suvenyrai svečiams. Net ir menkiausiems Savivaldybės pirkiniams būtinas viešumas, todėl jie vykdomi organizuojant viešuosius pirkimus. Paskaičiuokime, ką pirko ir dar žada pirkti mūsų valdžia?

Pirkimai – ištisus metus

Visą informaciją apie planuojamus, organizuojamus, vykdomus ir įvykdytus Kupiškio rajono savivaldybės pirkimus galima rasti Centrinėje viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje (CVP IS) arba Centriniame viešųjų pirkimų portale (CVPP). Čia išsamiai išdėstytos žinios apie konkursų sąlygas, dalyvius, laimėtojus, pirkimų išlaidas ir sudarytas sutartis.

Pavarčius visą šią informaciją susidaro vaizdas, kad mūsų Savivaldybė – tai didelė rinkodaros įmonė, kurioje nuolat vyksta kažkokie sandoriai ir pirkimai. Valdžios klerkams kas dieną tenka rūpintis, net tik tokių stambių projektų, kaip statybininkų paieškos Sveikatingumo ir sporto kompleksui ar Palėvenės vienuolynui, bet ir žoliapjovės, traktoriaus detalių seniūnijai, interneto paslaugų, seminarų ir mokymų pirkimais kolegoms.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video