2024/05/11

 

Nukirto dar vieno vadovo galvą

Kupiškio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorės pareigas Daiva Bubulienė ėjo nuo 2007 metų lapkričio mėnesio.
Autorės nuotrauka

Atėjus naujai rajono valdžiai biudžetinių įstaigų darbuotojų atleidimai savo ir jau ne savo noru tapo kasdienybe.
Praėjusį antradienį, liepos 26 dieną, atleista buvo Kupiškio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Daiva Bubulienė. Matyt, tai dar ne paskutinė auka. Pats Savivaldybės administracijos direktorius buvo jau viešai užsiminęs apie Žemės ūkio ir bendruomenių skyriaus būsimus pokyčius nuo rudens.

Biblioteka liko be vadovo

Prieš mėnesį jau rašėme, kad D. Bubulienė sulaukė rajono valdžios nemalonės ir kad jai buvo pasiūlyta išeiti iš darbo savo noru. Buvo įvardyti ir tokio pasiūlymo motyvai – nesusitvarkanti su vadovės pareigomis, daranti klaidų.

Su tokia formuluote moteris nesutiko. Pasak jos, dėl tokio psichologinio valdžios spaudimo palikti pareigas, sušlubavusi sveikata. D. Bubulienė pastaruoju metu turėjo nedarbingumo pažymėjimą. To pokalbio metu ji teigė, kad sunkių pažeidimų nepadariusi, jos vadovaujama įstaiga nuostolių nepatyrusi ir savo noru palikti darbovietę ji nesutiksianti.

Taip ir nutiko. Liepos 25 d. D. Bubulienė grįžo į darbą, o jau kitą dieną, apie 15 val., jai Savivaldybės Kanceliarijos skyriaus darbuotoja perdavė mero potvarkį ją atleisti iš pareigų pagal Darbo kodekso 136 str. 3 d. (darbo sutarties nutraukimas be įspėjimo, kad nevykdo aukštesnės valdžios nurodymų, nesusitvarko su vadovo pareigomis ir pan.).

„Konkrečiai, kodėl esu atleista, nežinau. Išvardyta nebuvo. Man dar reikia jėgų atsipeikėti po tokio rašto. Į darbą ir taip grįžau anksčiau, nors gydytoja dar būtų ir pratęsusi mano nedarbingumo laikotarpį.

Įsakyme nurodyta turtą perduoti pavaduotojai Linai Matiukaitei. Tačiau ji šiuo metu atostogauja. Aš jos negaliu iškviesti iš atostogų. Ji atostogų buvo išleista Savivaldybės administracijos vadovo potvarkiu. Laikinai eiti bibliotekos vadovo pareigas buvo paskirta Komplektavimo skyriaus vedėja Jūratė Motiejūnienė. Paskirti laikiną vadovą administracijos prašoma, kai nėra abiejų vadovų. Taigi mane atleisdami Savivaldybės vadovai tikrai žinojo, kad pavaduotoja atostogauja. Pasikartojo beveik analogiška situacija, dėl kurios man buvo pareikšti priekaištai. Mat aš buvau davusi vieną papildomą ir teisėtai priklausantį laisvadienį L. Matiukaitei, kai pati irgi tuo metu nedirbau. Taigi buvo priekaištaujama, kad biblioteka buvo likusi be vadovo“, – pasakojo pašnekovė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video