2024/05/12

 

Subačius pakvietė grįžti į gimtinę

Subatėnų susitikime dalyvavo daugiau nei pusė tūkstančio žmonių.
Autorės nuotrauka

Praėjusį savaitgalį Subačiuje jau trečią kartą vyko tarptautinis šio miesto suėjimas „Ačiū – 2016“. Subačiaus bendruomenės valdyba, seniūnija, kultūros centro padalinys, gimnazija ir kitos įstaigos bei organizacijos kvietė į tradicinę šventę atvykti į užsienio valstybes ir kitus Lietuvos miestus išvažiavusius kraštiečius. Renginyje dalyvavo daugiau nei pusė tūkstančio svečių. Jų laukė koncertai, parodos, konferencija ir įvairios staigmenos.

Sveikinimo žodžiai

„Bendruomenė ir jos gyventojų bendravimas šiandien yra vertybė. Tai galimybė mums atsiremti į kitą petį sunkią akimirką. Ši šventė mums yra svarbi, nes susirinkome gausiai. Gera matyti iš kitų kraštų atvykusius subatėnus. Bendruomenė taria „ačiū“ savo svečiams“, – tokiais žodžiais didelį renginį Subačiaus centrinėje aikštėje pradėjo Subačiaus bendruomenės pirmininkė Dana Mingailienė.

Aktyviausi šios organizacijos nariai kartu su Subačiaus seniūnija, kultūros centro padalinio darbuotojais, gimnazijos, lopšelio-darželio atstovais jau prieš kelis mėnesius pradėjo ruoštis tradicinei savo miesto šventei. Ji rengiama kas kelerius metus. Šis suėjimas buvo trečiasis.

Sveikinimo žodį savo gyventojams taip pat tarė ir Subačiaus seniūnas Vidmantas Paliulis. Susirinkusiesiems žmonėms linksmų akimirkų linkėjo rajono meras Dainius Bardauskas, Seimo nariai, Biržų politikai.
Tarp garbingų šventės svečių buvo ir kultūros viceministras Romas Jarockis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video