2024/05/07

 

Miesto tvenkinys vėl pakvipo nafta

Račiupio tvenkinys galėjo būti užsiterštas dar pernai po eismo įvykio, kai į aplinką išsiliejo dyzelinas.
Panevėžio regiono aplinkos apsaugos Kupiškio rajono agentūros nuotrauka

Praėjusią savaitę Kupiškio aplinkosaugininkai ir gelbėtojai turėjo nemenko darbo prie dirbtinio vandens tvenkinio Gedimino gatvėje. Čia ant vandens pastebėtos naftos dėmės. Tai galėjo būti dar praėjusių metų eismo įvykio padariniai.

Vandenį dengė plėvelė

Liepos 5-ąją Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Kupiškio agentūra gavo pranešimą telefonu, kad Gedimino gatvės tvenkinyje ant Račiupio upelio vandens pasklidusi naftos produktų dėmė ir jaučiamas naftos produktų kvapas.

Atvykę į vietą Kupiškio aplinkosaugininkai pastebėjo, kad tvenkinyje prie slenkstinės užtvankos apie 20 kv. metrų vandens paviršiaus plotas pasidengęs naftos produktų plėvele. Ši tarša driekėsi ir ties vandens augmenija, ir žemiau slenkstinės užtvankos.

Tokios pat medžiagos pastebėtos ir tvenkinio šlaite, lietaus nuotekų vamzdyno žiotyse. Pagal Kupiškio rajono savivaldybės pateiktą tinklų išdėstymo schemą lietaus nuotekos vamzdynais čia atiteka iš Kraštiečių mikrorajono, buvusių kareivinių teritorijos garažų ir prekybos centro „Maxima“.

Naftos produktų rasta tik viename lietaus nuotekų trasos šulinyje, todėl nustatyti teršėją aplinkosaugininkai nepajėgė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video