2024/05/10

Nauja pagalba rasti namus našlaičiams

Socialinės darbuotojos (iš kairės) Sandra Strolienė ir Lina Buitvydaitė pasirengusios padėti globėjų šeimoms.

Ingridos Nagrockienės nuotrauka

Kupiškio socialinių paslaugų centras nuo pavasario pradėjo vykdyti Globėjų (rūpintojų) ir įtėvių rengimo programą (GIMK). Jos tikslas – padėti įtėviams ir globėjams tinkamai rūpintis savo globotiniais ar įvaikiais, o našlaičiams rasti naujus namus. Minėtos programos ėmėsi atestuotos socialinės darbuotojos Lina Buitvydaitė ir Sandra Strolienė. Specialistės pasakojo, kad kol kas tik susipažįsta su dabartinėmis globėjų šeimomis, bet vėliau tikisi rasti ir apie įvaikinimą galvojančių kupiškėnų. Nors Kupiškio rajono vaikų globos namai seniai matė tokių interesantų.

Daugiausia globoja giminaičiai

„Įsivaikink“, – per vieną socialinę reklamą Lietuvai skelbia jos prezidentė Dalia Grybauskaitė. Našlaičiai globos namuose – vis dar viena didžiausių Lietuvos problemų.
Kupiškio rajone šiuo metu yra 36 globėjų (rūpintojų) šeimos, kurios globoja 49 vaikus. Tokius duomenis „Kupiškėnų mintims“ pateikė Kupiškio rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Nijolė Urbonavičienė.
Daugiausia vaikus globoti pasiima giminaičiai. 17 iš minėtų globėjų – svetimi žmonės.
Praėjusiais metais vaiko globa (rūpyba) nustatyta 26 naujiems vaikams, 15 iš jų apgyvendinti socialinės globos įstaigoje. Šiais metais vaiko globa skirta jau 11 vaikų, kurių 6 globoja vaikų namai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video