2024/05/10

Rajonui labai stinga socialinių darbuotojų

Socialinis darbas labai sudėtingas, todėl norinčių pagelbėti vienišiems žmonėms labai trūksta.

Ingridos Nagrockienės asociatyvi nuotrauka

Jei visai neseniai socialinis darbas buvo viena populiariausių studijų Lietuvoje, tai šiuo metu tokių specialistų ėmė labai trūkti. Antai Alizavos seniūnijoje išėjus vienai tokiai darbuotojai, jos pareigas dalijasi net ir seniūnė. Socialinių darbuotojų trūksta ir Kupiškio socialinių paslaugų centre, kuriame socialinių paslaugų poreikis sparčiai auga.

Pavaduoja ir seniūnė

Kupiškio rajono savivaldybė pateko į akligatvį – rajone labai ėmė trūkti socialinio darbo specialistų. Motinystės atostogų išėjus tokiai darbuotojai Alizavos seniūnijoje, jos darbus dabar pasiskirstė kiti seniūnijos kolegos. Dokumentai dėl pašalpų tvarkomi mieste, Savivaldybės pastate, dalį pareigų atlieka socialinis darbuotojas rizikos šeimoms, dalį – ir pati Alizavos seniūnė.
„Socialinių darbuotojų rajone iš tikrųjų labai trūksta. Būtent tokių specialistų, kurie turi tokį išsilavinimą ir yra įgiję socialinio darbo kreditus universitete ar kolegijoje“, – teigė Kupiškio rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Laima Bartulienė.
Socialinio darbo padėjėjus ruošia ir Kupiškio technologijos ir verslo mokykla.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video