2024/05/20

Į susitikimą su gyventojais atsinešė šalmą

Kupiškio meras atsinešė šalmą gyventojų kritikai atremti.
Ingridos Nagrockienės nuotrauka

Pirmuosius darbo metus baigęs Kupiškio rajono meras Dainius Bardauskas savo veiklos ataskaitą pateikė gyventojams. Pabrėžęs, kad didžiausi jo pasiekimai buvo atnaujinta rajono Savivaldybės administracija, įvesta darbo drausmė ir sumažinti vėluojantys įsiskolinimai, rajono vadovas pakvietė miestelėnus teikti jam klausimus ir atsinešė statybininko šalmą nuo kritikos apsisaugoti. Tik klausytojams labiau rūpėjo dabartinės Kupiškio problemos nei mero jau nuveikti darbai.

Kiemo bėdos

Mero ataskaitos pasiklausyti į Kupiškio kultūros centrą susirinko pilna žiūrovų salė. Be rajono Tarybos narių, Savivaldybės specialistų, vicemero, administracijos direktoriaus bei paties mero, pasidomėti valdžios veikla atėjo ir paprastų gyventojų. Jiems labiausiai rūpėjo lokalios, savo kiemo, bėdos nei miesto perspektyvos ar investiciniai planai.

Daugiausia kupiškėnams klausimų kilo dėl miesto medžių. Priešingai nei iki šiol buvo įprasta verkti dėl nupjauto gamtos stebuklo, susirinkusieji sutartinai prašė be gailesčio kapoti didelius medžius ir Muziejaus gatvėje, ir prie miesto kapų.

Meras D. Bardauskas patikino, kad seni medžiai mieste po truputį kertami. UAB „Kupiškio komunalininkas“ atstovas Algirdas Gasiūnas jam paantrino, kad po ilgų metų pertraukos šiais metais tam atsirado lėšų. Kirvio sulaukė po elektros laidais, pavojų gyventojams keliantys, sutrešę augalai.

Gyventojus erzina ir naminius gyvūnus daugiabučiuose namuose bei viešose teritorijose netinkamai prižiūrintys kaimynai. Meras dar kartą priminė, kad norint auginti gyvūnėlį daugiabučiame name reikia kaimynų sutikimo. O jei kyla problemų, geriausia kreiptis į Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, aplinkosaugos, „Kupiškio komunalininko“ specialistus, policiją.

Stengdamasi apsaugoti gamtą nuo šunų išmatų Savivaldybė įrengė tam skirtas dėžutes. Gyventojai, pasak mero, ne visada nori elgtis tvarkingai: kai kurie dar palieka šunų išmatas ant žemės. Be to, dalį dėžučių jau reikėjo keisti, nes jas praeiviai mėgsta niokoti. Netaupiai elgiamasi ir su maišeliais dėžutėse – jų pasiimama glėbiais.

Reikia automobiliams vietos

Dalis gyventojų mero teiravosi apie miesto infrastruktūros remontą. Klausta, kada bus užlopytos Zuntės gatvės duobės, išasfaltuota Atgimimo gatvės atkarpa, sutvarkytas S. Dariaus ir S. Girėno gatvės šaligatvis, ar galima Krantinės gatvėje įrengti automobilių stovėjimo aikštelę. Meras patikino, kad tokie planai yra realūs ir jau pradedami įgyvendinti: „Jau pradėjome šiuos darbus. Didinama automobilių stovėjimo aikštelė prie ligoninės. Nežinome, ar spėsime šiais metais ją pabaigti. Dar planuojama didinti aikštelę A. Purėno gatvėje. Ten taip pat aktuali ši problema. Jei sąlygos leis, tokius darbus tęsime ir Krantinės gatvėje“, – teigė D. Bardauskas.
Meras pažadėjo, kad dar šiemet bus perasfaltuotos Topolių ir S. Dariaus ir S. Girėno gatvės.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video