2024/05/20

 

Kultūros pokyčiams suburta darbo grupė

Kupiškio kultūros centro modelis nuo rudens turėtų pradėti keistis.

Autorės nuotrauka

Kupiškio rajono savivaldybė sudarė darbo grupę, kuri po vasaros rajono Tarybai turėtų pasiūlyti planą kultūros centro veiklai aktyvinti. Neatmetamos tokios gana kardinalios permainos, kaip padalinių optimizacija, naujų patalpų paieška ar kultūros funkcijų atidavimas bendruomenėms.

Pirmieji siūlymai rudenį

„Praėjusiais metais važinėdami po Kupiškio rajoną kalbėjome su žmonėmis dėl mokyklų kaimuose likimo. Šių įstaigų tinklo pertvarkos planas jau parengtas ir įgyvendinamas. Tuo pat metu bendruomenės kėlė klausimą ir dėl kultūros padalinių. Ši problema visada ėjo greta švietimo“, – pokalbį apie rajono kultūros srities pertvarkos pradžią pradėjo Kupiškio rajono vicemeras Aurimas Martinka.

Pašnekovas patikino, kad rimtesnės diskusijos dėl kultūros plano dar tik prasideda. Šiuo metu yra sudaryta darbo grupė, kuri svarstys galimus pasikeitimus dėl kultūros įstaigų pertvarkos ir rugsėjo ar spalio mėnesį savo pasiūlymus teiks rajono Tarybai. Į grupę įtrauktas pats vicemeras, Kupiškio kultūros centro direktorė Jolita Janušonienė, Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Jurgita Trifeldienė, Kultūros, švietimo, sporto ir teisėsaugos komiteto atstovas Algirdas Gasiūnas, Kupiškio rajono tarybos narė Zita Kaušakienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video