2024/05/20

 

Žuvininkai pamiršo susimokėti už Visgiūnus

Visgiūnuose užaugintos žuvies dar reikės palaukti – didžiuliams žuvivaisos planams įgyvendinti Kupiškio rajone vis atsiranda naujų kliūčių.
Banguolės Aleknienės nuotrauka

Kupiškio rajono savivaldybė žinių iš Visgiūnuose žuvivaisos gamyklą įkurti planavusios įmonės „Vyttra“ negauna nuo praėjusių metų rudenio. Šie investuotojai net ir mokesčių nemoka už Kupiškio rajone išnuomotą žemę. Visgiūnų žuvininkai tikina, kad tokia klaida įvyko dėl gausybės rūpesčių plėtojant verslą, o planus Kupiškyje stabdo komplikuotas Europos paramos skyrimas.

Neteikia informacijos

Kupiškio rajono savivaldybė jau rimtai nerimauja dėl investuotojų, kurie kelinti metai mus peni pažadais apie žuvies auginimo ir veisimo gamyklas Visgiūnų karjero teritorijoje. 2014 metų rugsėjį išsinuomojusi 24,6 ha karjero žemės Kupiškio rajone 99 metams įmonė „Vyttra“ dar nė karto nemokėjo mokesčių už nuomą. Ji siekia daugiau nei 700 eurų per metus.

„Dėl to projekto su žuvivaisa Visgiūnuose nieko visiškai nevyksta. Seniau dar buvo šioks toks susirašinėjimas su investuotoju, bet paskutinį kartą informacija mus pasiekė praėjusiais metais, lapkritį. Nemokamas ir nuomos už žemę mokestis“, – patvirtino Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktorius Marius Mališauskas.

Sudarant nuomos sutartį su įmone „Vyttra“ nebuvo per daug saugiklių – siūlydama valstybinę žemę išnuomoti Kupiškio rajono savivaldybė nepareiškė sąlygų, kurios leistų apsidrausti nuo nepelningų sutarčių. Dabartinė rajono valdžia jau mąsto apie būdus nutraukti bendradarbiavimą su neveikliais investuotojais.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video