2024/05/20

Saugi maudykla – tik Aukštupėnų poilsiavietėje

Nustatyta vienintelė oficiali maudynių vieta prie Lėvens tvenkinio.
Nuotrauka iš redakcijos archyvo 

Jokia vasara neįsivaizduojama be maudynių. Karštą dieną atsigaivinti vėsiame vandens telkinyje – vienas malonumas. Oficiali maudymosi sezono pradžia Lietuvoje prasidėjo birželio 1-ąją ir tęsis iki rugsėjo 15 dienos. Pasidomėjome, kiek turėsime oficialių maudynių vietų ir kaip pasiruošta maudymosi sezonui.

Oficiali maudykla – vienintelė

Kupiškio r. savivaldybės administracijos direktorius Marius Mališauskas informavo, kad kaip ir anksčiau, taip ir šiais metais yra patvirtinta viena oficiali maudynių vieta – Lėvens tvenkinio maudykla Aukštupėnų poilsiavietėje. „Daugiau oficialių maudyklų nėra, nes jos turi atitikti daug reikalavimų. Čia turėtų būti atliekami vandens tyrimai, pastatytos persirengimo kabinos, tualetai, turi budėti gelbėtojai, o tam reikalingos lėšos, kurių nėra numatyta“, – sakė administracijos vadovas. M. Mališausko nuomone, oficialių poilsiaviečių norėtųsi turėti ir daugiau, bet viskam reikia pinigų.

Aukštupėnų poilsiavietė, anot pašnekovo, yra lankomiausia ir labiausiai mėgstama ir vietinių gyventojų, ir miesto svečių. Čia sukurta ir visa infrastruktūra. Be abejo, yra dar ką tobulinti. Bus stengiamasi šią pamario vietą padaryti dar didesniu traukos centru. Šią vasarą čia ketinama įrengti naują vaikų žaidimo aikštelę vietoje senosios medinės, pastatyti treniruoklius, suoliukus. Tai bus atskira tolėliau nuo paplūdimio esanti poilsio zona.

Kupiškėnų nuo seno mėgstama maudynių vieta yra ir Pyragių ežeras. Pasak M. Mališausko, įgyvendinant bendrą su latviais projektą planuojama sutvarkyti estradą prie šio ežero. „Visa tai kol kas dar pradinė stadija. Jei estradą atgaivinti pavyktų, reiktų atnaujinti ir paplūdimį“, – kalbėjo administracijos direktorius. Tai – ateities perspektyva.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video