2024/05/14

Rajono vadovų ataskaitų tarybos nariai netaršė

Praėjusių metų ataskaitą apžvelgė administracijos direktorius Marius Mališauskas.
Autorės nuotrauka

Gegužės 26 dieną vykusiame Kupiškio rajono savivaldybės tarybos posėdyje rajono politikai apsvarstė 32 pagrindinės ir 2 papildomos darbotvarkės klausimus. Posėdžio būta trumpo – užteko vos poros valandų. Didžiausią intrigą turėjusiems sukelti paskutiniams dviem klausimams dėl mero Dainiaus Bardausko ir administracijos direktoriaus Mariaus Mališausko praėjusių metų veiklos ataskaitų pritarta gana greitai. Pastabų rajono vadovams politikai beveik neturėjo, daugiau kritikos sulaukė tik administracijos vadovas.

Apibendrino pasiektus rezultatus

Apžvelgdamas per praėjusius metus nuveiktus darbus administracijos direktorius M. Mališauskas sakė, kad visi administracijos veiklos rodikliai pateikti išsamioje ataskaitoje, su kuria Tarybos nariai galėjo susipažinti. Jis trumpai aptarė tas sritis, kurias nuo pat savo darbo pradžios laikė prioritetinėmis ir kurioms skyrė daugiausia dėmesio – Savivaldybės administracijai (struktūrai ir personalui), biudžetui, finansiniams įsipareigojimams, pradelstiems mokėjimams ir pasiruošimui ateinančiam intensyviam investicinių projektų etapui.

M. Mališauskas priminė, kad pernai buvo įkurtas Viešųjų pirkimų ir strateginio planavimo skyrius, du Savivaldybės skyriai keitė pavadinimus – Kultūros, švietimo ir sporto bei Žemės ūkio ir bendruomenių. Administracijos vadovas apgailestavo, kad per du konkursus nepavyko išrinkti naujo vedėjo pastarajam skyriui – nė vienas iš kandidatų neįveikė pirmojo jo etapo. Siekiant didesnės kokybės ir efektyvumo rengiant teisės aktus, konsultuojant piliečius daugėjo teisininkų Savivaldybėje nuo vieno iki dviejų. Bendras etatų skaičius mažėjo 3,75 etatais, dirbančiųjų skaičius per metus sumažėjo penkiais.

M. Mališausko teigimu, didelis dėmesys buvo skirtas skolų už prekes ir paslaugas mažinimui, taip pat refinansuotos paskolos. „Bendri savivaldybės finansiniai įsipareigojimai praėjusiais metais nemažėjo, trimis procentais paaugo, tačiau labai sumažinome pradelstas administracijos skolas už prekes ir paslaugas nuo 41 tūkst. iki 9 tūkst. eurų, taip sumažintos pradelstos biudžetinių įstaigų skolos, iš viso tiek administracijos, tiek įstaigų nesumokėtos sumos už prekes ir paslaugas mažėjo 56 procentais.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video