2024/05/14

 

Keliauti saugiai mokys Minedas

Kupiškio rajono savivaldybėje viešėjo ir apie projektą „Nebūk naivus kelyje“ rajono merui Dainiui Bardauskui papasakojo Mindaugas Jonušas.
Autorės nuotrauka

Trečiadienį Kupiškio rajono savivaldybėje lankėsi socialinio projekto „Nebūk naivus kelyje“ pirmininkas Mindaugas Jonušas, pramogų pasaulyje žinomas Minedo vardu. Susitikęs su meru Dainiumi Bardausku ir Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Jurgita Trifeldiene svečias papasakojo apie šį projektą ir aptarė veiklos planus Kupiškyje.

Tikslas – šviesti visuomenę

Svečias teigė, kad socialinis projektas „Nebūk naivus kelyje“ – tai siekis šviesti ir mokyti jaunimą, informuoti visuomenę apie tai, kad negalima keliauti bet kaip ir su bet kuo. Aklai pasikliauti socialinio tinklo pasiūlymais vykti kartu yra ypatingai neprotinga. Projekto vizija – padėti jaunimui suvokti, kad tokios kelionės gali būti pavojingos ir kad galima greitai tapti nusikaltėlių aukomis.

„Projektas „Nebūk naivus kelyje“, turintis Švietimo ir mokslo ministerijos pritarimą, aktyviai plečia savo veiklą. Po pusantrų veiklos metų jūsų miestas yra pirmasis, sutikęs prisijungti prie idėjos, kad lapkričio 16-oji būtų paskelbta Atsakingo keliavimo diena. Tam pritaria Švietimo ir mokslo ministerija, šį klausimą aktyviai svarsto Seimas. Šią dieną solidariai visoje Lietuvoje bus prabilta apie tai, kad keliones turime rinktis atsakingai“, – kalbėjo projekto vadovas.

Idėja įgyvendinti šį projektą kilo pačiam M. Jonušui. Projekto ištakos, pasak jo iniciatoriaus, liūdnos. To imtis M. Jonušą paskatino plačiai nuskambėjęs įvykis, kai 2014 metų lapkritį buvo nužudyta studentė Justina Šikšniūtė. Pirmiausia buvo kreiptasi į Bendrąjį pagalbos centrą, ar jis galėtų prisidėti. Atsirado paskaita „Nebūk naivus kelyje – keliauk atsakingai“, ji buvo skaitoma Klaipėdoje, o vėliau ir visoje Lietuvoje.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video