2024/04/24

 

Miliūnai prašo išnaikinti blusas

Į namus blusų atnešti gali ir gyvūnai.
Valio Staburo asociatyvi nuotrauka

„Kupiškėnų mintys“ sulaukė netikėto Miliūnų gyventojų prašymo apginti juos nuo blusų. Esą šiame kaime krūva sodybų, kuriose karaliauja parazitai, ir nuo jų kenčia tvarkingai gyvenantys kaimynai.
Valdžios atstovai, medikai sutartinai pabrėžia, kad tai pačių žmonių reikalas, ir niekas neprivers jų pasirūpinti savo namų higiena.


Parsineša ir seniūnas

Kalėdos – dovanų metas. Antai miliūniečiai prašo vieno – apginti juos nuo blusų. Į redakciją paskambinęs skaitytojas pavardėmis vardijo savo kaimo gyventojus, kurių būstuose užsiveisę niekam nemielų parazitų. Esą šie gyviai jau ieško kelio ir į tvarkingus namus.

Dėl tokios problemos kreipėmės į Subačiaus seniūnijos seniūną Vidmantą Paliulį. Seniūnijos vadovas paaiškino, kad blusas turėtų išsinaikinti patys gyventojai. Nei Savivaldybė, nei seniūnija nevykdo tokių higienos programų.

„Gyventojų namai – privati nuosavybė ir negalime kištis į žmonių buities reikalus. Jei mūsų socialinis darbuotojas ir įspėja dėl blusų, ne kiekvienas sutinka jas naikinti“, – teigė pašnekovas.

Blusų antplūdis asocialių asmenų, vargingų, netvarkingų šeimų būstuose, pasak seniūno, tikrai jaučiamas. Pats seniūnijos vadovas tikina bent kartą per savaitę jų pasigaunantis iš seniūnijos gyventojų.

„Pareini iš darbo ir automatiškai lauki, ar kas nekanda. Visokių žmonių į kabinetą ateina, visokius reikia lankyti. Baisiausia tik, kad jos ir nepasiliktų visam“, – pasakojo V. Paliulis.
Pačiam seniūnui yra tekę persikraustyti į blusomis apėjusius namus. Šeimininkas samdėsi įmonę iš Utenos ir išnaikino šiuos parazitus. Tokia paslauga tada kainavo 200 litų.

„Yra dabar parazitų naikintojų paslaugų. Jos gana brangios. Bet galima ir šiaip nusipirkti priemonių – tikrai veikia. Bet be paties šeimininko noro nieko nebus. Seniau tai niekas neklausdavo: randa utėlių, blusų pas vaiką ir visa brigada sulekia į namus dezinfekuoti“, – sakė seniūnas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video