2024/05/06

 

Svarstant socialinio būsto fondo plėtrą – neplanuota pertrauka

Projektą „Socialinio būsto fondo plėtra“ pristatęs Viešųjų pirkimų ir strateginio planavimo skyriaus vedėjas Arūnas Valintėlis sulaukė daug klausimų iš Tarybos narių.
Autorės nuotrauka

Gruodžio 17 dieną į paskutinį posėdį šiais metais susirinkę Kupiškio rajono savivaldybės tarybos nariai apsvarstė 53 pagrindinės darbotvarkės klausimus ir vieną papildomą klausimą. Daugiausia diskusijų sukėlė klausimas dėl pritarimo projektui „Socialinio būsto fondo plėtra Kupiškio rajono savivaldybėje“. Pagal jį planuojama Kupiškyje, Jaunimo gatvėje, statyti naują 10 butų gyvenamąjį namą socialinio būsto nuomininkams. Ar tokia statyba vyks – dar neaišku, nes europinių lėšų tam neužtektų, o Savivaldybei reikėtų prisidėti labai solidžia pinigų suma.

Norėtų statyti naują namą

Kupiškio rajono savivaldybės tarybai pateiktas klausimas dėl pritarimo Savivaldybės administracijos paraiškos teikimui projekto „Socialinio būsto plėtra Kupiškio rajono savivaldybėje“ finansavimui gauti pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos prioriteto „Socialinės įtraukties didinimas ir kova su skurdu“ įgyvendinimo priemonės „Socialinio būsto fondo plėtra“ remiamą veiklą ir projekto bendrajam finansavimui užtikrinti sukėlė rimtą Tarybos narių diskusiją.

Tai yra Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos per centrinę projektų valdymo agentūrą organizuojamas projektas. Priemonė socialinio būsto plėtrai yra teikiama per Panevėžio regioninės plėtros tarybą. Iš visų projekto lėšų (3 364 878 Eur) Kupiškio rajonui yra numatyta skirti 248 568 eurus. Už juos galima pirkti arba statyti socialinį būstą. Būtina užtikrinti ir projekto bendrąjį finansavimą rajono Savivaldybės biudžeto lėšomis – 15 procentų tinkamų projekto išlaidų ir netinkamas, tačiau šiam projektui įgyvendinti būtinas išlaidas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video