2024/05/01

 

Vaikų namai sulaukė svečių iš Norvegijos

Rotariečiai iš Norvegijos Kupiškio vaikų globos namuose lankėsi penkioliktą kartą.
Autorės nuotrauka

Likus mėnesiui iki Kalėdų Kupiškio rajono Šv. Kazimiero vaikų globos namus aplankė klubo Rotary nariai iš Norvegijos. Tokių svečių globotiniai sulaukia jau 15 metų iš eilės. Patys norvegai sako, kad jiems Kupiškyje viešėti mieliausia, ir po rekonstrukcijos pasikeitę vaikų namai juos itin pradžiugino.

Linkėjo turėti švyturį

Praėjęs šeštadienis Kupiškio rajono Šv. Kazimiero vaikų globos namuose buvo neeilinė diena. Nuo pat ryto kieme įstaigos darbuotojos kūrė laužą, ruošė maistą. Šalia jų nerimaudami lakstė ir vaikai, kurie kiekvieną pro šalį važiuojantį automobilį lydėjo šūksniais ir rankų plojimais. Mažieji laukė savo senų draugų iš Norvegijos – Rotary ir Faerder Rotary klubų atstovų.

Apie pietus į kiemą įriedėjo autobusiukas, kuriuo atvažiavo Knut Borge Knutsen, Berit Molstad, Mia Brambani, Werner Olsen ir Oystein Kohn. Juos lydėjo klubo nariai iš Kupiškio: Genė Zulonienė, Vilma Mažeikienė ir Jonas Marcišauskas.

Kartu atvykęs Kalėdų senelis atvežė dovanų. Kuo šį kartą svečiai nusprendė nustebinti mažuosius savo bičiulius, neatskleidė. Mat kiekvienas klubo narys dovaną parinko pats ir supakavo savo vardu.

„Mums vizitas į Kupiškį visada buvo svarbus. Esu lankęsis ir kituose vaikų namuose Lietuvoje, bet šitie man patys mieliausi – mums visiems labai smagu būna čia atvažiuoti“, – sakė vienas iš atvykusių Norvegijos Faerder Rotary narių K. Borge Knutsen.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video