2024/05/05

 

Tyliai pas norvegus su viltimi sulaukti investuotojų

Į Norvegiją išvykęs rajono meras tikisi į Kupiškį pritraukti norvegų verslą.
Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

Prieš beveik 2 mėnesius, spalio 2–5 dienomis, Kupiškio rajono savivaldybės meras Dainius Bardauskas kartu su rajono delegacija viešėjo Norvegijos Karalystėje, Friojos saloje. Šios savaitės mero darbotvarkė vėl skelbė: lapkričio 23–26 d. komandiruotė (darbo išvyka į Norvegiją). Rajono Savivaldybės taryboje išleisti rajono galvą į tolimąjį užsienį svarstyta nebuvo. Kas lėmė šią skubią išvyką?

Plėtos verslą

Telefonu susisiekus su rajono vadovu ir pasiteiravus, kokiu tikslu ir kur išvyksta, jis pajuokavo, kad sulaukė puolimo, tad nutarė emigruoti, tačiau iškart pasitaisė: „Šiuo metu esu Rygos aerouoste, ką tik įsėdau į lėktuvą, skrendu į Norvegiją. Vykstu dėl verslo reikalų, atsivilioti norvegų verslą į Kupiškį.“

Paprašytas plačiau pakomentuoti kelionės tikslus meras nebuvo labai kalbus. „Atėjo žinių iš Norvegijos salos Friojos, bandome toliau plėtoti pirmojo vizito metu užsimezgusius reikalus“, – trumpai kalbėjo D. Bardauskas. Sukonkretinti ar išsamiau paaiškinti, ką planuoja veikti svečioje šalyje, jis nepanoro. Pasiteiravus, ar į Norvegijos Karalystę išvažiuoja vienas, meras teigė, kad jo niekas nelydi.

Rajono vadovo paklausėme, ar gali į komandiruotę vykti be Tarybos leidimo, D. Bardauskas tvirtino, jog dėl kelionės buvo kalbėta su teisininkais ir išsiaiškinta, kad tai nėra būtina. „Žinau, kad skrendu legaliai“, – teigė jis.

Kol rajono vadovo nebus, jį pavaduos vicemeras Aurimas Martinka.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video