2024/05/05

 

Jaunimo centro projektas tęsiamas be jo rengėjos

Kupiškio jaunimo centras vykdant jo renovaciją puošiasi naujomis spalvomis.
Autorės nuotrauka

Praėjusią savaitę Kupiškio rajono savivaldybės posėdyje pritarta pripažinti netekusiu galios ankstesnįjį Tarybos sprendimą dėl leidimo Gailai Matulytei dirbti projekto vadove. Jai pasitraukus iš jaunimo centro direktorės pareigų, šiuo metu įgyvendinamą projektą „Darbo su rizikos grupės jaunimu kokybės stiprinimas Kupiškyje“ kuruoja naujoji įstaigos vadovė Edita Vaitiekūnienė. Be projekto rengėjos darbai nesustojo, jis tęsiasi. Vykdoma renovacija – Kupiškio jaunimo centro pastatas jau tapo gerokai patrauklesnis iš išorės. Taip pat tęsiami jaunimo, su jais dirbančių žmonių mokymai.

Iniciatyvos likti nerodė

Paprašytas pakomentuoti, kodėl projekto „Darbo su rizikos grupės jaunimu kokybės stiprinimas Kupiškyje“ vadovei G. Matulytei nebuvo leista toliau tęsti pradėto darbo, Kupiškio rajono savivaldybės mero pavaduotojas Aurimas Martinka teigė, kad jai palikus Kupiškio jaunimo centrą, automatiškai ji pasitraukė ir iš projekto vadovės pareigų. „Kad būtų galima paskirti kitą žmogų šiam projektui koordinuoti, reikėjo rajono Savivaldybės tarybos sprendimo atšaukti ankstesnį“, – teigė A. Martinka.

Paklausus, ar nebuvo svarstyta G. Matulytei ir nebevadovaujant jaunimo centrui tęsti darbą įgyvendinant šį įsibėgėjantį projektą, vicemeras teigė, kad to nepageidavo ji pati. „Kiek žinau, G. Matulytė nerodė noro tai daryti. Apie tai ji buvo užsiminusi ir Kultūros, švietimo ir teisėsaugos komitete ir teigė, kad šis sprendimas – logiškas žingsnis. Tai lėmė pačios G. Matulytės kategoriškas atsisakymas“, – kalbėjo mero pavaduotojas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video