2024/04/28

 

Ar jūs nepavydite Kupiškio šunims?

Valio Staburo nuotrauka

Praėjusią savaitę Kupiškio mieste mūsų mylimiems keturkojams buvo pastatyta 50 naujų dėžučių išmatoms surinkti. Gyvūnų augintojai džiaugiasi, kad pagaliau ir į Kupiškį atėjo civilizacija – dabar šunys gali nusilengvinti už kiekvieno kampo. Tikra Europa!

O štai šeimininkai vis dar priversti trypčioti klausydamiesi gamtos šauksmų, nes žmonių civilizacija Kupiškyje baigiasi biotualetu aikštėje.

Lapkričio 19 d. paskelbta Tarptautine tualetų diena ir jos tikslas priminti, kad dar apie 40 proc. planetos gyventojų savo natūralius poreikius tenkina pakrūmėse. Tokia tema į galvą atėjo ne todėl, kad skaityčiau paskaitą, kokius nepatogumus patiria tualeto nerandantys mūsų miesto svečiai. Keistas pats požiūris į žmogų. Kada gi ateis ir jo eilė?

Savo eilės, matyt, niekaip nesulaukė Kupiškio kultūros centro dailininkas Antanas Kalvelis. Bent taip įsitikinę penki rajono politikai, pasirašę paklausimą rajono merui Dainiui Bardauskui ir pradėję interpeliacijos procesą jo pavaduotojui Aurimui Martinkai.

Pats dailininkas, palikdamas darbą kultūros centre, oficialiai įvardijo sveikatos problemas. Jo gynėjams pasirodė, kad dėl visko kaltas vienas rajono vadovų – vicemeras. Reikia suprasti, kad dėl jo įtakos dailininkas negavo atostogų, didesnio atlyginimo ir jautėsi pažemintas. Jo garbę suteršti galėjo neįteiktas padėkos raštas renginio „Palėvenės vasara“ metu.

Iš praeities galima prisiminti, kaip skaudžiai pas mus lupami padėkų rašytojai. Kažkada nepasitaręs su kitais buvusios kadencijos rajono Tarybos nariais dėl sukurto pasveikinimo į Etikos komisijos rankas buvo pakliuvęs ir tuometinis politikas Andrius Kleniauskas.

„Jei iš tiesų A. Kalvelis negavo padėkos rašto, tada tai tikrai yra nepateisinama“, – pritaria ir pats rajono meras D. Bardauskas.
Taigi, išeina, kad Kupiškio valdžia padėkas laiko labai rimtu argumentu kažką nuteisiant ar išteisinant.

Sunku patikėti ir tuo, kad pastarųjų dienų išėjimas iš darbo nesusijęs su valdžios pokyčiais. Ir dėl A. Kalvelio, ir dėl Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjo Rimanto Jociaus atleidimo šalių susitarimu sklinda kalbos, kad esą jie iki tokio apsisprendimo buvo tiesiog privaryti. Ir tokių specialistų neva galėtų būti daugiau, tik kupiškėnai stengiasi išsaugoti savo darbo vietas.

Iš tiesų, kaip nebijoti, jeigu nedarbas mūsų rajone perlipo 11 proc. Net pats buvęs meras Jonas Jarutis vis dar bedarbis. Gal dėl tokių sąlygų ir politiko jėgos Taryboje prisilpo, nes kol kas opozicija – itin geraširdė valdantiesiems.

Į didžiųjų kritikuotojų kėdes atsisėdę Valstiečių ir žaliųjų sąjungos nariai nesiryžo oponentų stipriau paauklėti nei dėl Kūno kultūros ir sporto centro pradėto projekto su norvegais, nei dėl pristatytų šunų dėžučių mieste. Šie darbai jau padaryti, sporto centro vadovė seniai į socialinius tinklus deda nuotraukas iš komandiruotės Osle. Tarybai beliko tik gražiuoju tam atiduoti biudžeto pinigus.

Didžiausią protestą svarstant rajono reikalus opozicija sukėlė dėl bepiločių orlaivių. Buvęs Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis griežtai pareikalavo, kad tokie aparatai neskraidytų virš jo pliko užpakalio vasarą ties Paketuriais. Savas užpakalis – visiems brangiausias.

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video