2024/05/18

 

Valdžia myli naujus specialistus

Specialistės iš Anykščių rajono Erika Misiūnaitė (kairėje) ir Sonata Balienė mūsų krašte gavo pagerintas sąlygas dirbti.
Banguolės Aleknienės-Andrijauskės ir Ingridos Nagrockienės nuotraukos

Jau ne kartą naujoji rajono valdžia kritikuota dėl įdarbintų specialistų iš kitų rajonų. Susižavėjimas tokiais naujokais, pasirodo, dar nesibaigė. Kupiškio rajono kūno kultūros ir sporto centro direktoriaus pavaduotojai iš Anykščių skirtas gerokai didesnis atlyginimas nei anksčiau dirbusiam žmogui. O Savivaldybės teisininkei iš to paties krašto duotas tarnybinis butas, kurio remontas rajono biudžetui kainavo daugiau nei 6 tūkst. eurų. Tuo tarpu visiems rajono socialiniams būstams remontuoti skirti tik 5 tūkst. eurų.

Suremontavo balandžių peryklą

Praėjusiame Kupiškio rajono tarybos posėdyje politikai turėjo duoti leidimą išnuomoti dviejų kambarių (48,86 kv. metro bendrojo ploto) Savivaldybės būstą Kupiškio rajono savivaldybės administracijos vyriausiajai specialistei Erikai Misiūnaitei. Dviejų narių šeimai parinktas tarnybinis butas Jaunimo gatvėje.

Pasak šį siūlymą Tarybai pristačiusios Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vedėjos Marijonos Pečkuvienės, minėtas būstas buvo gana apleistas: „Butas buvo apleistas, ketvirtame aukšte. Balkonas – užgriozdintas, tikra balandžių perykla.“

Tokius argumentus išgirdę opozicijos nariai susidomėjo, kas ten iki tol gyveno ir visai neprižiūrėjo turto. Įvardyta šeima nė vienam jų nepasirodė tokia, kuri vengia tvarkos.
Dar didesnes abejones dėl rajono Savivaldybės ketinimų padėti rasti namus iš Anykščių atvykusiai teisininkei pakurstė tai, kad minėtas butas suremontuotas už biudžeto lėšas. Šiems darbams skirta beveik 7 000 eurų. Šios lėšos paimtos iš surinkto Savivaldybės nuomos mokesčio.

Tuo tarpu Tarybos narys Jonas Jarutis išsiaiškino, kad socialinių būstų remontui rajono Savivaldybė tegali skirti vos 5 000 eurų.
Į priekaištus, kad per daug mylimi iš kitų rajonų atgabenti specialistai, Kupiškio rajono meras Dainius Bardauskas atsakė, jog teisininkė dirba mūsų rajonui ir net jos vaikas lanko Kupiškio mokyklą.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video