2024/05/05

 

Kai šaltis kaulus laužo

Šis Kupiškio daugiabutis namas šildymo sezono nuo spalio 8 d. nepradėjo. Tokia buvo jo gyventojų daugumos valia. O ką daryti tiems, kurie nesutinka su šia nuomone, nenori be reikalo šalti ir laikosi nuomonės, kad labai dažnai šildymo sąskaita sutaupyti pinigai atitenka dėl to pašlijusiai sveikatai taisyti ar apipelijusiam butui remontuoti.
Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Kupiškyje Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu spalio 8 d. leista pradėti šildymo sezoną. Pagal numatytą tvarką daugiabučio namo gyventojai gali kreiptis į pastato administratorių ir prašyti, kad jų name šildymas būtų įjungtas vėliau. Ne visada dėl šio dalyko visiems kaimynams pavyksta susitarti.
Taip nutiko ir Kupiškio Vilniaus g. 30 name.

Sprendimui nepritaria

Šiame name yra aštuoni butai. Šešių butų gyventojai kreipėsi į UAB „Kupiškio komunalininkas“ prašydami atidėti jų namo šildymą iki lapkričio 1 d. Taip buvo ir padaryta.
Pasak vienos šio namo gyventojos (redakcijai pavardė žinoma), nesutikusios su daugumos kaimynų nuomone, toks sprendimas nėra racionalus. Visgi ruduo – permainingas metų laikas. Gali ir šalčiai netikėtai užeiti. Be to, nepaisant vyravusių palyginti gerų orų, nekūrenamuose butuose jaučiama drėgmė, gali ir pelėsis įsimesti.
UAB „Kupiškio komunalininkas“ darbuotojai, administruojantys šį daugiabutį namą, jai tepasakę, kad yra gyventojų daugumos prašymas neįjungti šildymo, ir tuo jie vadovaujasi.
„Ar mes, tam nepritariantys, nebeturime jokių teisių? Kas bus, jei sugalvos namo gyventojų dauguma įjungti šildymą tik nuo sausio 1 dienos? Kas kompensuos išlaidas vaistams, jei dėl to, kad šalta ir drėgna namuose ne dėl mano kaltės, aš susirgsiu. Apie tokias kompensacijas Lietuvoje negirdėjau. Amerikoje tokiu atveju žmogus gali per teismą ieškoti teisybės ir laimėti. Apskritai, ar reikia taip drastiškai taupyti, jei tai ne į sveikatą“, – kėlė opią problemą pašnekovė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video