2024/05/18

 

Gyventi į skolą gali ir benamiai

Susigundę greitomis paskolomis socialinės pašalpos gavėjai gali netekti paramos.
Ingridos Nagrockienės nuotrauka

Šiais laikais, kai paskolų dalytojai pinigų siūlo visur, kur pasisuksi, ir juos gali atnešti net į namus, ne vienas gyventojas įklimpsta į skolas. O baisiausia, kai į jas įpuola socialiai pažeidžiami asmenys. Pasirodo, kad greitųjų kreditų prisiimti gali net ir Kupiškio krizių centre apgyvendinti varguoliai. Ar tik ne iš mokesčių mokėtojų pinigų paskui grąžinamos jų skolos?

Paskolomis dengia skolas

„Kupiškėnų mintis“ pasiekė informacija, kad greitųjų kreditų įmonė rengiasi suteikti paskolą vienam Kupiškio krizių centro gyventojui. Jo dokumentams esą reikalinga gyvenamoji vieta ir neaišku, kaip bendrovė turėtų tai deklaruoti.
Ar tas benamis paskolą vis dėlto pasiėmė, ar ne, nežinoma. Tačiau kyla klausimas, kaip tokie klientai grąžina skolas ir kokia iš jų nauda skolintojams.
Kupiškio rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Laima Bartulienė neslėpė, kad dažnai socialinės paramos gavėjas naudojasi greitosiomis paskolomis. Jos puikiai matomos tvarkant dokumentus dėl pašalpų.

„Teikdamas prašymą gauti pašalpą jos gavėjas turi pristatyti 12 mėnesių išrašą iš banko. O juose dažnai matome, kad sunkiai besiverčiantys žmonės ima kreditus. Kitą kartą vienomis paskolomis dengia kitas“, – teigė L. Bartulienė.
Gali netekti pašalpos
Svarstant pašalpos skyrimą, pasak pašnekovės, tokios pajamos gali užkirsti asmens galimybę į valstybės pagalbą. Jei paimtas kreditas iki 580 eurų, jis įtraukiamas į bendras šeimos pajamas, o jei didesnis – į turtą.
„Jei žmogus gyvena vienas, tai nors ir 100 eurų pasiėmęs gali nebegauti pašalpos“, – kalbėjo vedėja.
Pasak pašnekovės, kredito bendrovės turėtų atsargiau dalyti paskolas tokiems asmenims, kurių pajamos iš valstybės paramos. Mat išieškoti skolų iš pašalpų negalima be paties gavėjo sutikimo.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video