2024/05/07

 

Kova dėl mokinių – bet kokia kaina

Rajono Tarybai pakeitus mokyklinių autobusiukų naudojimo tvarkos aprašą, mokinius bus galima teisėtai vežti iš bet kurios rajono vietos į bet kurią mokiniui tinkamą rajono mokyklą.
Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Rajono valdžiai ėmus įgyvendinti griežtą lėšų taupymo politiką neramiai gyvena ne viena Savivaldybės išlaikoma biudžetinė įstaiga. Ypač neramu rajono pedagogų bendruomenei. Neseniai etatų mažinimo skonį pajuto kai kurios rajono mokyklos. Kelioms mokykloms yra iškilusi reali uždarymo grėsmė dėl mokinių stygiaus. Taigi kiekvienas vaikas tampa aukso vertės. Konkurencinėje kovoje kartais ir įstatymo nepaisoma, ir apie sąžinę bei taupumą, garsiai deklaruojamą, užmirštama.

Redakcija sulaukė skambučio, kad iš Stuburų kaimo du vaikai nuo šių metų rugsėjo 1-osios vežiojami ne į Salamiesčio pagrindinę mokyklą, iki kurios apie 3 km, ar į Antašavos pagrindinę mokyklą, iki kurios šiek tiek daugiau nei 4 km, bet į Alizavos pagrindinę mokyklą, nuo tų mokinių gyvenamosios vietovės nutolusią apie 14 km. Vežiojant tuos mokinius pirmyn ir atgal jau susidaro maždaug 28 km per dieną.

Skambinęs į redakciją žmogus klausė, ko yra verta Kupiškio rajono savivaldybės mokyklinių autobusų naudojimo tvarkos aprašo nuostata, kad kaimuose ir miesteliuose gyvenantys priešmokyklinio ugdymo grupių vaikai ir 1–8 klasių mokiniai vežami tik iki artimiausios, pagal mokyklų aptarnavimo teritorijas, atitinkamą bendrojo ugdymo programą vykdančios mokyklos.

„Gal čia kokios pažintys su įtakingais valdžios žmonėmis veikia, kad Alizavos mokyklos direktorius taip drįsta pažeidinėti nustatytą tvarką“, – svarstė žmogus.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video