2024/05/07

 

Amatų kiemelyje – garbingi svečiai

Stepas Krasauskas kartu su kupiškėnų kiemelio dalyviais linksmina vilniečius.
Autorės nuotrauka

Penktadienį Vilniuje vykusioje šventėje „Derlius 2015“ ne tik penkiolikos Lietuvos savivaldybių atstovai demonstravo savo amatus, verslus, dainavo ir šoko, bet kupiškėnus dar nudžiugino ir Izraelio ambasadorius Lietuvoje ponas Amiras Maimonas, pakvietęs šio straipsnio autorę pasikalbėti, kokie darbai jau pasistūmėjo į priekį, ką dar būtų galima nuveikti bendromis Kupiškio rajono savivaldybės mero ir jo pastangomis. Ambasadorius šventės metu susitiko su kupiškėnais, kurie pademonstravo savo amatus, mokė kalti figūras akmenyje, vaišino adomyniečių bandelėmis ir išvirta sriuba, o skapiškėnai rodė savo vaidinimą.

Padėka šventės metu

Dėkodamas už priėmimą mūsų mieste, kurio įspūdžiai iki šiol lydi ambasadorių, A. Maimonas pasakė, kad jau sutarta dėl buvusios sinagogos, o šiuo metu dėl čia įsikūrusios bibliotekos renovacijos ir kad jis parašė padėkoje merui, vienoje iš pirmųjų pasirašytų Lietuvoje, kad numato ilgalaikį bendradarbiavimą su Kupiškiu.

Kalbėdamas apie savo tautos tikėjimo ir vertybių sąvokas ambasadorius pažymėjo, kad labai svarbu tiek mūsų bendruomenei, tiek žydų bendruomenei ant atnaujintos sinagogos durų pritvirtinti mezuzą, kad žydai čia galėtų ne tik lankytis, bet ir melstis, kaip tai jau padaryta Joniškyje. Toks ženklas netrukdo naujai pastato paskirčiai, bet suteikia visos žydų tautos dėkingumą ir palankumą.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Aušra JONUŠYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video