2024/05/19

 

Rengiamasi priglausti ukrainiečių šeimas

Tariamasi, kaip lietuvių kilmės asmenims iš karo draskomos Ukrainos būtų galima padėti ne tik maldomis, bet ir realiai.
Autorės nuotrauka

Praėjusį trečiadienį Kupiškio rajono savivaldybės posėdžių salėje surengtas pasitarimas dėl pagalbos suteikiant gyvenamąjį būstą lietuvių kilmės asmenims, gyvenantiems Ukrainos konflikto zonoje. Vyriausybei įgyvendinant lietuvių kilmės ukrainiečių perkėlimo iš karo nualintų Rytų Ukrainos teritorijų programą, Lietuvoje jau apgyvendintos trys ukrainiečių šeimos. Jas siūloma priimti įvairiose šalies savivaldybėse. Tą ketinama padaryti ir mūsų rajone.

Gavo raštą

Savivaldybę pasiekė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos raštas, kuriame teiraujamasi, ar Savivaldybė gali priglausti Lietuvos Respublikos piliečius, lietuvių kilmės asmenis iš karo draskomos Ukrainos – Krymo autonominės respublikos, Sevastopolio miesto, Donecko ir Luhansko sričių.

Prieglobstį mūsų šalyje jau yra gavę dvi šeimos iš Ukrainos. Praėjusį trečiadienį į Lietuvą iš Donecko atvyko ir trečioji ukrainiečių, turinčių lietuviškų šaknų, šeima. Planuojama, kad jų bus sulaukta ir daugiau. Jos bus apgyvendintos sostinėje.

Aptarti galimybes priimti kelias ukrainiečių šeimas ir mūsų rajono Savivaldybėje į posėdį rinkosi Savivaldybės vadovai, Socialinės paramos skyriaus vedėja Laima Bartulienė, Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vedėja Marijona Pečkuvienė, Kupiškio socialinių paslaugų centro dirketoriaus pavaduotoja Danuta Balkevičienė.

Įkurtų Šepetoje ir Noriūnuose

„Manyčiau, kad atsižvelgiant į esamą situaciją ir solidarizuojantis priimti kelias šeimas mes galėtume. Tokiu būdu iš dalies galėtume spręsti dvi – gyventojų rajone mažėjimo ir moksleivių didinimo, jei tose šeimose yra mokyklinio amžiaus vaikų, problemas. Tačiau iš kitos pusės turėtume bėdų dėl to, kur jas apgyvendinti“, – kalbėjo rajono meras Dainius Bardauskas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video