2024/05/19

 

Planuojama griauti apleistus pastatus

Apleista ferma Subačiaus seniūnijoje.

Autorės nuotrauka

Kupiškio rajono savivaldybė vėl įpareigojo seniūnus suskaičiuoti apleistus pastatus. Jų šeimininkų bus reikalaujama tvarkyti savo turtą, kad šis nekeltų grėsmės visuomenei. Savivaldybės nebereikalingus pastatus planuojama griauti mainais už statybinį laužą.

Griaus už statybines medžiagas

Kupiškio rajono seniūnai įpareigoti kuo skubiau suskaičiuoti savo teritorijose stovinčius apleistus pastatus ir duomenis pateikti Savivaldybei. Mat ši planuoja susitvarkyti.

„Tiksli informacija, kiek tokių pastatų yra, manęs dar nepasiekė. Bendrai galiu pasakyti, kad planuojama susitvarkyti – griauti avarinius bešeimininkius ar Savivaldybės pastatus, kur toks sprendimas racionaliausias. Pastatus turinčių fizinių ar juridinių asmenų reikalausime tvarkytis arba griauti“, – sakė Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktorius Marius Mališauskas.

Tokie darbai, pasak pašnekovo, paprastai nevyksta labai greitai, kaip norėtųsi. Nusprendus griauti reikia įvykdyti daug procedūrų, o dar sudėtingiau, kai nekilnojamasis turtas turi keletą savininkų.

Taip pat, direktoriaus teigimu, aktualus ir lėšų klausimas: „Yra pastatų, kuriuos atsirastų kas nugriauna ir už simbolinę kainą, pasiimtų statybines medžiagas, tačiau ne visi pastatai tokiems griovėjams patrauklūs. Didelių finansinių resursų skirti tam negalime.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video