2024/05/19

 

Mokyklų pokyčiai: nuo judrumo pertraukų iki kaupiamojo brandos vertinimo

Kupiškio rajone į mokyklas šiandien žygiuos 2120 mokinių. Tai 140 mažiau nei pernai. Į pirmą klasę ateis 149 vaikai. Rajone dirba 370 mokytojų.
Nidos Šulcienės nuotrauka

Nuo šių metų rugsėjo 1-osios mokiniai turės dar aktyviau dalyvauti socialinėje veikloje, pertraukų metų jų lauks judrumo užsiėmimai ir dar didesnis dėmesys pamokų lankomumui. Pedagogams bus mokama už kolegų pavadavimą, taip pat bus skirtas papildomas mokinio krepšelis neformaliajam ugdymui. Tokias švietimo sistemos naujoves pristatė švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.

Krepšelis – ir neformaliajam ugdymui

„Pagrindinis švietimo uždavinys artėjančiais mokslo metais – gerinti mokinių pasiekimus, mažinti atotrūkį tarp mokyklų veiklos kokybės. Ypatingą dėmesį turime skirti pamokai. Neturi būti nė vienos praleistos pamokos. Kiekviena pamoka labai svarbi vaiko mokymuisi ir ne bet kokia pamoka, o veiksminga pamoka, kurioje vyksta aktyvus mokymasis“, – apie mokyklų pokyčius žiniasklaidai sakė švietimo ir mokslo ministrė A. Pitrėnienė.
Iš tiesų naujoji ministrė įvedė į Lietuvos mokyklas nemažai naujovių ir mokytojams, ir mokiniams.

Praėjusią savaitę Kupiškio rajono taryba patvirtino aprašą dėl neformaliojo vaikų švietimo lėšų skyrimo ir panaudojimo. Naujasis krepšelis Kupiškio rajono savivaldybės bendrojo ugdymo įstaigose sieks 3,18 eurų mokiniui per mėnesį. Šiomis lėšomis bus galima finansuoti tik vieno vaiko pasirinktą neformaliojo vaikų švietimo programą. Tačiau tokiais pinigais nebus apmokami pramoginiai renginiai, vaikų poilsio išlaidos, mokyklos būreliai ir panašiai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video