2024/05/17

 

Migonyse vilkus baido šūvių imitacija

Migonietis Mindaugas Vilimas vilkus baido šūvius imituojančiu prietaisu.
Autorės nuotrauka

Prieš kelerius metus migoniečiai skundėsi, kad jų kaime nebuvo nė vieno kiemo, kur nesilankė vilkai. Šie plėšrūnai pjovė gyventojų avis, veršelius. Bet dabar tokių svečių nebeateina – padėjo vieno ūkininko laukuose įtaisytas prietaisas, imituojantis medžiotojo šūvius.

„Per naktį vilkai nuvilkdavo ne vieną avį ar veršelį mūsų kaime. Pas kaimyną atėjo tiesiai į kiemą. Mano veršelį užpuolė už tvarto. Drąsūs jie dabar, nebe tokie kaip seniau. Ko gero, iš tiesų susikryžminę su šunimis“, – sakė Migonyse ūkininkaujantis Mindaugas Vilimas.

Šiuo metu vyras miega ramiau. Prieš porą metų jis nusipirko olandų gamybos prietaisą, kuris puikiai atbaido miško plėšrūnus. Vyras parodė savo ganykloje pastatytą imitacinę raketą, kuri užprogramuojama kas tam tikro laiko tarpą paleisti šūvį menantį garsą. Šis prietaisas veikia su akumuliatoriumi ir anksčiau kainavo apie 2 000 litų.

„Prietaisą susiradau internete. O jei jau pirkau, tai reikėjo. Bet šitas prietaisas nėra skirtas būtent vilkams. Jį naudoja laivuose, kur gaudoma žuvis, nuo paukščių apsiginti. Bet mums jis pasiteisino – Migonyse vilkai nebesiaučia“, – teigė M. Vilimas.
Nors aplinkiniuose miškuose, anot jo, vilkų turėtų būti daug.

Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Kupiškio rajono agentūros duomenimis, Kupiškio rajono savivaldybėje šių metų pavasarį gyveno 73 vilkai. Nuo šių metų pradžios šie žvėrys rajone papjovė 6 galvijų prieauglius ir 8 avis.

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video