2024/05/18

 

Tarptautinio ralio dalyviai užsuks ir į Kupiškį

Rajono meras Dainius Bardauskas susitiko su Lietuvos automobilių klubo prezidentu Rolandu Dovidaičiu (kairėje).
Autorės nuotrauka

Praėjusią savaitę Kupiškio rajono savivaldybėje lankėsi ir su rajono vadovu Dainiumi Bardausku susitiko Lietuvos automobilių klubo prezidentas Rolandas Dovidaitis. Rugsėjo 18–20 dienomis vyks tarptautinis ralis „Aplink Lietuvą – 2015“. Jis, kaip ir pernai, neaplenks ir Kupiškio. Susitikimo metu aptarti ralio organizavimo mūsų rajone reikalai.

Ralis – tradicinis

Ralis „Aplink Lietuvą“ – seniausios šalies automobilių ir motociklų sporto varžybos, jo dalyviai rungiasi dėl pagrindinio trofėjaus – Lietuvos Prezidento taurės. Pasak Lietuvos automobilių klubo prezidento R. Dovidaičio, šis tarptautinis ralis „Aplink Lietuvą“ vyksta kiekvienais metais. „Tai tradicinis mūsų renginys, šiais metais – jau dvidešimt trečias. Keturi tokie raliai suorganizuoti prieškario laikotarpiu, atkūrus nepriklausomybę Lietuvos automobilių klubas atgaivino šį ralį“, – pasakojo klubo prezidentas.

Sudėlioti ralio maršrutą stengiamasi taip, kad sportininkai pamatytų kuo daugiau Lietuvos kampelių. „Tradiciškai startuojama yra Kaune, Rotušės aikštėje. Šiais metais duoklę nutarėme atiduoti Žemaitijai, nes šį kraštą buvome kiek primiršę“, – kalbėjo svečias.

Pirmąją dieną ralio dalyviai varžysis Kačerginės „Nemuno žiede“, Alytuje, Marijampolėje, Kazlų Rūdoje, Jurbarke, Gargžduose ir baigs rungtis Klaipėdoje. Pravažiavę Žemaitiją, Šiaulius ir Panevėžį, automobiliai atvyks į Kupiškį.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video