2024/05/07

 

Kompensacijų gavėjai po padidinamuoju Savivaldybės stiklu

Socialiniai darbuotojai du kartus per metus lanko prašančius socialinių pašalpų ir domisi jų gyvenimo sąlygomis.

Valio Staburo asociatyvi nuotrauka

Į redakciją kreipėsi Valerija (vardas pakeistas – autorės pastaba), gyvenanti viename iš Kupiškio daugiabučių namų. Moteris bėdojo, kad beveik prieš pusmetį priėmė gyventi anūko šeimą ir dėl to neteko kompensacijų už šildymą ir kitus komunalinius mokesčius.
Ar toks Savivaldybės atstovų sprendimas teisingas?

Priglaudė anūko šeimą

„Man jau greitai sukaks 84-eri. Sunkiai vaikštau, kojos operuotos, labai nusilpo regėjimas. Viena akimi iš viso nebematau, o kitos regėjimo vos 5 proc. belikę. Vienai gyventi jau labai sunku. Mano anūkas yra registruotas kaime pas motiną, o jo žmona su dviem vaikais – Vilniuje. Mes bendro ūkio nevedame, kaip traktuoja Savivaldybės specialistas, į kurį kreipiausi dėl panaikintų kompensacijų. Aš gyvenu iš savo pensijos. Anūkas dirba Švedijoje ir išlaiko savo šeimą. Mat jo žmona kol kas nedirba, yra registruota darbo biržoje. Anūko šeima anksčiau nuomojo butą netoli manęs, bet jo šeimininkai žiemą tą nuomą atsakė ir jauną šeimą savo dviejų kambarių bute priglaudžiau aš. Man reikia pagalbos. Anūko žmona man padeda už dyką. Geriau, kai savas žmogus prižiūri, o ne siųstas Socialinės paramos skyriaus“, – samprotavo pašnekovė.
Moteris sakė norinti, kad specialistai jai konkrečiai, remdamiesi įstatymais, paaiškintų, kodėl ji neteko minėtų kompensacijų. Ar jai tikrai nepriklauso jokios buto išlaikymo lengvatos?

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video