2024/05/07

 

Atidarytos modernios nuotekų valyklos

Moderni nuotekų valykla atidaryta perkerpant simbolinę juostelę.

Ingridos Nagrockienės nuotrauka

Subačiuje ir Noriūnuose oficialiai atidarytos nuotekų valyklos. Iš vienuolikos Kupiškio rajono panašių įrenginių, pastarosios kartu su miesto valykla – moderniausios. Dabar projekto rengėjai galvoja apie Šimonis – čia situacija dėl kanalizacijos ir vandentiekio prasčiausia rajone.

Išleidžia švarias nuotekas

Praėjusią savaitę Subačiaus ir Noriūnų seniūnijose UAB „Kupiškio vandenys“ pristatė metus vykdytą projektą „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtra Kupiškio rajone (Noriūnuose, Subačiuje)“, kurio vertė siekė beveik 13 mln. litų.
Projekto metu nutiesta po beveik kilometrą nuotekų ir vandentiekio tinklų Žvėrių kaime bei po tris kilometrus tokių tinklų Subačiuje. Abiejose vietovėse pastatytos modernios nuotekų valyklos. Jas bendrovės „Kupiškio vandenys“ direktorius Albertas Audickas ir pakvietė apžiūrėti.

Subačiaus pakraštyje įrengta nuotekų valykla ir jos aplinka dabar labai pasikeitusi: nebėra senų pastatų, pastatytas naujas pastatas su pačia moderniausia įranga. Čia valoma 200 kubinių metrų nuotekų per parą. Žmogaus rankų pagalba mažai reikalinga – viskas kompiuterizuota.

„Kupiškėnų mintims“ projekto vadovas, bendrovės „Infes“ atstovas Dovydas Latvinskas, pasakojo, kad perėjusių visus įrenginius nuotekų švara atitinka visus aplinkosaugos ir higienistų reiklavimus. Išvalytos jos išteka į netolimą upelį.
„Daugelis būgštauja, kad tokiu būdu teršiami vandens telkiniai. Bet iš tiesų išvalytos nuotekos būna net švaresnės nei pats upelis. Žmonės pamiršta, kad į atvirus vandenis patenka ir lietaus nuotekos, kuriose yra daug teršalų“, – aiškino pašnekovas.
Be to, nuotekų valykloje yra reguliariai kaupiami išvalyto vandens mėginiai, juos įvertina atsakingi specialistai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video