2024/05/07

 

Kultūros centras – socialdemokratų tvirtovė?

Kupiškio kultūros centro direktorės pavaduotojos kultūrai pareigas nuo birželio 15 d. pradėjo eiti Rasa Gudonienė.
Jurgitos Banionienės nuotrauka

Apie Kupiškio kultūros centro reorganizaciją kalbėta seniai, vos tik jam pradėjo vadovauti nauja direktorė Jolita Janušonienė. Buvo parengti nauji nuostatai, kur apibrėžta kultūros centro veikla, struktūra. Numatyta, kad kultūros centro vadovas turės du pavaduotojus – kultūrai ir ūkio bei bendriems reikalams. Pokyčiai jau vyksta. Nuo birželio 15 dienos direktorės pavaduotojos kultūrai pareigas pradėjo eiti Rasa Gudonienė. Ji – kaip ir J. Janušonienė, yra Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų koalicijos partnerių socialdemokratų partijos Kupiškio skyriaus narė.

Kuruos kultūrą

Paklausta apie šių dviejų pavaduotojų būtinybę J. Janušonienė tvirtino, jog direktoriaus pavaduotojas – jokia naujiena, juos turi beveik kiekvienos įstaigos vadovai. „Kiek domėjausi, pavaduotojus kultūrai, ūkiui turi daugelis kultūros centrų. Jie reikalingi tam, kad darbas vyktų sklandžiai, efektyviai, kūrybiškai. Vienam vadovui kontroliuoti visą veiklą, tiek renginių yra sunku, todėl labai svarbu turėti žmogų, kuris būtų atsakingas už renginius, kompetentingas, galintis pasiūlyti kažką nauja“, – teigė J. Janušonienė.

Naujoji jos pavaduotoja bus atsakinga už kultūrinę sritį, jai patikėta kuruoti kaimo padalinių veiklą. „Planuojame kultūros centre įkurti naujus ryšių su visuomene, etninės kultūros skyrius, jų veiklą taip pat koordinuos pavaduotoja kultūrai. Juos formuoti pradėsime nuo rugsėjo, atostogų metu nesinori skubėti, būtina viską gerai suplanuoti. Šis žmogus bus atsakingas už kultūrinių programų rengimą, renginių planavimą. Nuo rudens kiekvieno centro padalinio vadovai, režisieriai turės pateikti kitų metų renginių programą. Tai reikalinga tam, kad mūsų kultūros darbuotojų veikla nesidubliuotų, kad jie vieni kitus papildytų, padėtų vieni kitiems“, – tvirtino centro vadovė. Ji vos pradėjusi dirbti tokio planavimo pasigedo.

J. Janušonienė teigė ilgai svarsčiusi ir ieškojusi tinkamo šioms pareigoms žmogaus. „Tai mano, kaip kultūros centro vadovės, pasirinkimas. R. Gudonienė turi vadybinio darbo patirtį, ji dirbo pavaduotoja Alizavos mokykloje, yra baigusi humanitarinius mokslus, turi ir kultūrinio darbo patirties – vadovauja kultūros centro Naivių padalinio meno kolektyvui“, – aiškino pašnekovė.

Pasiteiravus, iš kur bus gautos lėšos naujos pavaduotojos atlyginimui, direktorė teigė, kad kultūros centre buvo laisvas meno vadovo etatas. Vietoje jo įsteigta nauja – pavaduotojo kultūrai pareigybė. „Pasinaudojome šia galimybe. Šio etato lėšos jau yra sutaupytos nuo metų pradžios“, – sakė direktorė.
Kultūros centre taip pat yra ir ūkio dalies vedėjo etatas. Nuo rugsėjo keisis tik šios pareigybės pavadinimas – dirbs pavaduotojas ūkiui ir bendriems reikalams.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video