2024/05/19

 

Nauja asociacija tikisi išjudinti miestelėnus

Kupiškyje vaikų žaidimo aikštelės senos ir neatnaujintos.

Jurgitos Banionienės nuotrauka

Apie vaikų žaidimo aikštelių problemas rašėme ne kartą. Mieste nėra šiuolaikiškų, modernių vaikų laisvalaikio ir pramogų vietų. Dar nuo senų laikų stovinčios sūpynės, čiuožyklos vien savo estetiniu vaizdu vaikų žaisti tikrai netraukia. Dvi žaidimų aikšteles jau pažadėjo įrengti naujoji rajono valdžia. Nesnaudžia ir aktyvūs kupiškėnai. Birželio antrą dieną oficialiai buvo įregistruota nauja asociacija „Kupiškio sūpynės“. Pirmasis jos narių tikslas – vaikams pastatyti vieną žaidimų aikštelę.

Įsteigė naują darinį

Šios Kupiškio krašto žmonių bendruomenės įkūrimo iniciatorius – aktyvus kupiškėnas Redijus Anikanovas. „Viskas prasidėjo tada, kai prieš rinkimus sugalvojome išjudinti politikus ir juos įtikinti, kad naujų žaidimo aikštelių tikrai reikia. Visiems Tarybos nariams buvo išsiųsti laiškai, tačiau į juos atsiliepė tik vienas. Nutarėme, kad iniciatyvos reikia imtis patiems, tačiau norint rinkti pinigines lėšas aikštelei įsigyti, reikėjo įkurti bendruomenę“, – pasakojo R. Anikanovas. Atsirado penki žmonės, pasiryžę tapti asociacijos steigėjais – prie R. Anikanovo prisijungė Rasa Kinderevičienė, Algirdas Venckus, Paulius Briedis ir Aurimas Blažys. „Pasikalbėjau su žmonėmis, kuriuos pažįstu, pasitikiu, pasiūliau prisidėti. Kovo 23 dieną įvyko steigiamasis susirinkimas, balandžio 7 dieną patvirtinome įstatus, o birželio antrąją buvo oficialiai įregistruota asociacija „Kupiškio sūpynės“. Siekiame tapti glaudžiausiai kupiškėnus subūrusia bendruomene, kuri garsintų Kupiškio kraštą, vienytų čia gyvenančius ir iš jo kilusius žmones, prisidėtų kuriant patogią, patrauklią aplinką, kad Kupiškyje būtų gera gyventi, ilsėtis, kurti“, – apie bendruomenės misiją kalbėjo akyvus kupiškėnas.

Kupiškėnus jau vienija viena bendruomenė „Mūsų Kupiškis“, tačiau prie jos jungtis nenorėta. „Norėjome bendruomenės, kur patys galėtume reguliuoti veiklą, kurti įstatus“, – pabrėžė pašnekovas.
Asociacijai buvo pasirinktas pavadinimas „Kupiškio sūpynės“. „Sūpynės asocijuojasi su džiaugsmu ir kitais gerais dalykais – šypsenomis, juoku, savitarpio pagalba – kol esi mažas, nežinai, kaip tas sūpynes įsupti. Reikia, kad kažkas jas pastumtų. Taigi, mūsų sūpynės gali būti ta jėga, kuri išjudins, įsups Kupiškį“, – teigė R. Anikanovas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video