2024/05/19

 

Ministrė leido ligoninėms pačioms apsispręsti

Susitikimo su rajono medikais akimirka. Iš kairės: Seimo narys Aleksandras Zeltinis, sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė, Kupiškio ligoninės direktorė Roma Ramanauskienė, rajono meras Dainius Bardauskas, ministrės patarėja Jurga Kindurienė.
Banguolės Aleknienės nuotrauka

Jokių naujų statybų. Paslaugų optimizavimas ir dėmesys gydymo kokybei bei medikų algoms. Toks buvo sveikatos apsaugos ministrės Rimantės Šalaševičiūtės vizito Kupiškyje birželio 12 d. leitmotyvas.
Ministrė pakeliui iš Likėnų reabilitacijos ligoninės užsuko ir į Kupiškį. Kupiškio ligoninėje ji susitiko su medikais. Susitikime dalyvavo Panevėžio respublikinės ligoninės direktoriaus pareigas laikinai einanti Violeta Smilgienė, Seimo narys Aleksandras Zeltinis, ministrės patarėja Jurga Kindurienė, rajono meras Dainius Bardauskas, jo pavaduotojas Aurimas Martinka.
Sveikatos apsaugos perspektyvos šalyje ir mūsų rajone taip pat buvo aptartos ir susitikime su gyventojais, kuris vyko Kupiškio kultūros centre.

Apie ligoninę

Susitikimo pradžioje Kupiškio ligoninės direktorė Roma Ramanauskienė supažindino su ligoninės darbo rezultatais. Iš pateiktos ataskaitos matyti, kad ligoninėje pastaruoju metu sutrumpėjo vidutinis gulėjimo laikas, sumažėjo lovos funkcionavimo rodikliai (be palaikomojo gydymo ir slaugos skyriaus), ypač vaikų ligų skyriuje. Nors skolos tiekėjams gerokai sumažėjo, bet iki galo jų atsikratyti visgi nepavyko.

Liūdnoka darbuotojų statistika. Čia dirba 34 gydytojai ir 72 bendrosios praktikos slaugytojos. Net 19 gydytojų yra atvažiuojantys iš kitų gydymo įstaigų. Pensinio amžiaus yra sulaukę 11 gydytojų (8 vietiniai ir 3 atvykstantys), 2 slaugytojos ir 5 kiti darbuotojai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video