2024/05/17

 

Jaunieji miško bičiuliai – tradicinėje vasaros stovykloje

Šimonių girioje dvi dienas stovyklavo rajono jaunieji miško bičiuliai.
Jurgitos Banionienės nuotrauka

Birželio 11–12 dienomis prie Šimonių girios pažintinio tako į tradicinę vasaros stovyklą susibūrė rajono jaunųjų miško bičiulių būrelių nariai, atlydėti savo vadovų. Linksmo šurmulio, sportinio azarto ir geros nuotaikos čia netrūko. Mokiniai ne tik iškylavo, sportavo, bet ir žygiavo į patį Šimonių girios centrą. Į sąskrydį miškinukai rinkosi jau šešioliktą kartą.

Susirinko negausiai

Kupiškio rajono jaunųjų miško bičiulių būrelių vadovų metodinio būrelio pirmininkė Lelija Uosienė kalbėjo, kad ši stovykla – tradicinė, finansuojama pagal vaikų socializacijos programą vasaros poilsiui ir užimtumui. „Kaip ir kiekvienais metais rašėme projektą „Vasara Šimonių girioje“. Kasmet jaunieji miško bičiuliai buriasi vis kitoje vietoje, stengiamės jas keisti. Čia, girioje, stovyklavome pernai ir mums labai patiko. Puikus atvažiavimo kelias, graži gamta, tvenkinys, šalia – pažintinis takas į girią, Iženo draustinis. Jau esame rinkęsi prie Notigalės ežero, Mirabelio miške. Labai norėtume stovyklą surengti ir Uošvės Liežuvio saloje, tačiau kol kas šio sumanymo įgyvendinti dar nepavyko“, – kalbėjo Subačiaus gimnazijos jaunųjų miško bičiulių būrelio vadovė.

Šiais metais į tradicinę stovyklą sugužėjo ne toks gausus būrys vaikų, kaip iki šiol. Iš 17 rajone veikiančių jaunųjų miško bičiulių būrelių atvyko septyni – Šepetos Almos Adamkienės, Adomynės, Alizavos, Skapiškio pagrindinių mokyklų, Subačiaus gimnazijos ir Povilo Matulionio progimnazijos miškinukai. „Mokyklose šiuo metu vykdoma socializacijos programa vasaros poilsiui ir užimtumui, todėl daugelis vaikų išvykę, užsiėmę kita veikla“, – teigė L. Uosienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video