2024/05/19

 

Miestą sujudino triatlono ritmas

Autorės nuotrauka

Praėjusį savaitgalį prie Kupiškio marių, Aukštupėnų poilsiavietėje, nerimo sportinės aistros. Vyko Lietuvos triatlono federacijos organizuojamas Atviras Baltijos šalių triatlono čempionatas ir Europos jaunimo taurės (ETU Junior CUP) varžybos. Triatlono sostine Kupiškis tapo jau 12 kartą. Šiais metais varžybose dalyvavo atstovai net iš 18 šalių.

Atidarymas – miesto centre

Šiais metais renginio atidarymas surengtas ne prie marių, kaip įprastai, bet miesto centre. Penktadienio vakarą, po sportininkų pasitarimo, visi rikiavosi Kupiškio kultūros centro prieigose. Nešini savo valstybių vėliavomis, grojant kultūros centro pučiamųjų orkestrui, varžybų dalyviai ir svečiai iškilminga eisena miesto centrine gatve žingsniavo į Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštę. Čia surengtas iškilmingas varžybų atidarymas. Į Kupiškį atvyko triatlono meistrai iš 18 pasaulio valstybių: Baltarusijos, Belgijos, Kanados, Estijos, Didžiosios Britanijos, Izraelio, Kroatijos, Latvijos, Naujosios Zelandijos, Rumunijos, Lenkijos, Šveicarijos, Slovakijos, Švedijos, Rusijos, Prancūzijos, Turkijos ir Lietuvos. Visi jie buvo pakviesti išsirikiuoti prie scenos.

Sportininkus, susirinkusius į dvyliktą kartą rengiamas triatlono varžybas, sveikino Lietuvos triatlono federacijos prezidentas Dainius Kopūstas, varžybų techninis delegatas iš Didžiosios Britanijos Howard Vine.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video