2024/05/19

 

Irklavimo bazę stiprina ir labdara

Kupiškio jaunimas jau pamėgo irklavimą.
Nuotrauka iš Kupiškio r. kūno kultūros ir sporto centro archyvo

Praėjusiais metais rajone vėl atgimė akademinis irklavimas. Šia sporto šaka susidomėjo nemažai mokyklinio jaunimo. Pernai surengtos ir pirmosios respublikinės akademinio irklavimo varžybos Kupiškio mariose.
Praėjusiame rajono Tarybos posėdyje Kupiškio rajono kūno kultūros ir sporto centrui leista keisti finansavimo paskirstymą ir kitų paslaugų išlaidoms skirtus 2 800 eurų panaudoti valčių priekabai pirkti.
Ta intencija pasikalbėjome su šio centro direktore Laimute Šližauskiene apie akademinio irklavimo tolimesnes perspektyvas Kupiškio krašte.

Kad nereikėtų skolintis

Pasak L. Šližauskienės, 12,8 m ilgio priekaba rajono Kūno kultūros ir sporto centrui reikalinga transportuoti valtims į varžybas ir iš jų. Akademinio irklavimo valtims reikia specifinės priekabos. Joje turi būti numatyta vieta ir irklams bei kitam valčių inventoriui sudėti. Toje priekaboje valtys bus transportuojamos sudėtos trimis ar keturiais aukštais. Mažesnių valčių bus galima vežti apie 15–20, o didesnių – apie 10 ar 12.

„Valčių vežimas iki šiol buvo opiausia problema. Gegužę Šiauliuose vykusiose varžybose mūsų sportininkai turėjo irkluoti skolintu inventoriumi. Pernai dalyvavome varžybose Šiauliuose irgi skolintomis valtimis, o Trakuose – nuomotomis. Varžybų šeimininkai gerų valčių neskolina. Tai lemia ir rezultatus“, – kalbėjo direktorė ir pridūrė, kad tą priekabą jiems pavyko nusipirkti už 2 600 eurų.

L. Šližauskienė sakė, kad šiuo metu rajono Kūno kultūros ir sporto centras turi 5 valtis. Dar 5 yra gautos iš rėmėjų arba pirktos už simbolinę kainą pačių trenerių asmeninėmis lėšomis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video