2024/05/19

 

Bitynuose galioja taisyklės

Kiekvienas bitynas privalo būti registruotas.
Autorės nuotrauka

Bitininkai vieni kitus vadina bičiuliais, tačiau kartais dėl tokio ūkio žmonės tampa ir priešais. Jei bitininkas nesilaiko taisyklių, jo bitės gali labai pakenkti aplinkiniams gyventojams. Kupiškio valstybinė veterinarijos tarnyba gauna ne vieną pranešimą, kai dėl laikomų bičių skundžiasi kaimynai.

Atakuoja bitės

Į „Kupiškėnų minčių“ redakciją kreipėsi rajono gyventoja. Pavardės neminėti prašiusi moteris pasakojo, kad šį pavasarį ją vargina kaimyno bitės.
„Pernai buvo 2 aviliai, šiemet jau šeši. Vos tik išeinu ravėti savo daržo, tuoj bitės ir puola gelti. Vieną dieną reikėjo ir medikų pagalbos – visas veidas sutino. Nesuprantu, kodėl jos tokios piktos… Nenoriu pyktis su kaimynais, skųsti jų, bet pati nebegaliu kentėti – baisu į daržą eiti“, – sakė pašnekovė.

Moteris kreipėsi pagalbos, domėjosi įstatymais, bet situacija nesikeičia.
„Kupiškėnų mintys“ dėl šios problemos pasiteiravo Kupiškio bitininkų draugijos vadovo Ediko Puipo. Šis teigė, kad moteris pirmiausia turi kreiptis į Kupiškio valstybinę veterinarijos tarnybą, taip pat į savo seniūniją ir su atsakingais specialistais apžiūrėti bityną.

Bitynas turi būti registruotas

Kupiškio valstybinės veterinarijos tarnybos inspektorė Vida Kaupienė paaiškino, kad kiekvienas bitynas privalo laikytis Gyvūnų laikymo savivaldybių teritorijų gyvenamosiose vietovėse tvarkos aprašo. Čia aiškiai išdėstyti visi bitynui keliami reikalavimai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video