2024/05/19

 

Dviejų parlamentarų darbo kraitis artėjant rinkimams

Kupiškio rajonas, padalintas į dvi rinkimų apygardas, neturi vieno politiko, kuris atstovautų visų šio krašto žmonių interesams.
Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Baigiasi, o gal prasideda darbingiausias parlamentarų darbo periodas. Mat kitąmet vyks naujos kadencijos Seimo rinkimai. Jie kupiškėnams kol kas nežada jokių struktūrinių permainų. Tikriausiai vėl būsime lyg ir labiau apgaubti politikų dėmesio, turintys ne vieną, o net du Seimo narius vienmandatininkus. Kas iš to išėjo ar gali išeiti, bandėme išsiaiškinti pakalbinę Biržų–Kupiškio rinkimų apygardoje išrinktą Seimo narį Aleksandrą Zeltinį ir Anykščių–Kupiškio rinkimų apygardoje išrinktą Seimo narį Ričardą Sargūną.

Bendraudami su rajono žmonėmis pastebime, kad ne visi žino, kas gi rajonui atstovauja Seime. Kodėl taip yra?

A. Zeltinis. Kaip Seimo narys aš atstovauju ne tik savo rinkėjams Biržuose ir Kupiškyje, bet ir Lietuvai. Taigi negaliu kasdien būti savo rinkimų apygardoje. Tačiau stengiuosi visada išklausyti ir biržiečius, ir kupiškėnus, kurie į mane kreipiasi, ir jiems padėti išspręsti iškilusias problemas.

R. Sargūnas.
Kodėl kai kurie žmonės nežino, kas jiems atstovauja Seime, sunku pasakyti. Gal taip yra dėl to, kad rajonas padalytas į dvi rinkimų apygardas. Gal dėl to, kad ne visi žmonės domisi politika. Tie, kurie domisi visuomeniniu gyvenimu, tikrai susigaudo, ką išrinko į Seimą. Kupiškio krašte nesu retas svečias ir manau, kad dauguma rinkėjų mane pažįsta. Aš daugiau bendrauju su Noriūnų, Subačiaus, Šimonių krašto žmonėmis. Kupiškio miestas nepriklauso mano rinkimų apygardai, tačiau ir čia stengiuosi apsilankyti įvairiuose renginiuose, palaikau draugiškus ryšius su vietos valdžia.

Ar dažnai susitinkate su savo rinkėjais Kupiškio krašte?

A. Zeltinis. Čia atvažiuoju dažnai. Stengiuosi dalyvauti masiniuose renginiuose, įvairiose šventėse, iš arčiau susipažinti su vietinių žmonių gyvenimo būdu, poreikiais ir problemomis. Buvau surengęs susitikimą su Salamiesčio gyventojais. Kupiškyje (L. Stuokos-Gucevičiaus a. 14, 302 kabinete) veikia mano priimamasis. Čia interesantų laukiu dukart per mėnesį. Beveik kiekvieną pirmadienį važiuodamas iš Biržų į Vilnių taip pat čia užsuku maždaug tarp 15 ir 16 val. Taigi nesu atitrūkęs nuo kasdieninio kupiškėnų gyvenimo.

R. Sargūnas. Kupiškyje penktadienis yra skirtas gyventojams priimti. Tądien stengiuosi čia būti. Mano priimamasis yra buvusiame „Sodros“ Kupiškio skyriaus pastate, III a. Statistikos, kiek rinkėjų rūpimais klausimais kreipėsi nuo kadencijos pradžios, neturiu. Keitėsi mano padėjėjai. Apie gyventojų problemas sužinau ne tik iš susitikimų su jais, bet ir iš jų man rašytų elektroninių laiškų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video