2024/05/17

 

Aplinkosaugininkai su Savivaldybe ir toliau rengs reidus

Rajono meras Dainius Bardauskas (iš kairės) Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Kupiškio r. agentūros vyr. specialistas Rimantas Adomauskas, šios agentūros vedėja Vita Stančikienė, Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento direktoriaus pavaduotoja Angelė Plančiūnaitė ir šio departamento direktorius Valdemaras Jakštas.

Autorės nuotrauka

Antradienį, gegužės 26 d., rajono Savivaldybėje lankėsi Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento direktorius Valdemaras Jakštas, jo pavaduotoja Angelė Plančiūnaitė, Kupiškio rajono aplinkos apsaugos agentūros vedėja Vita Stančikienė ir šios agentūros vyr. specialistas Rimantas Adomauskas. Aplinkosaugininkai su rajono meru aptarė nuveiktus darbus ir tolesnį bendradarbiavimą su Savivaldybe.

Realiau apie siekiamybę

Pasak V. Jakšto, gyventojams, įmonėms baudų dėl aplinkos teršimo pastaruoju metu skiriama vis mažiau, nepaisant to, kad įvairių patikrinimų būna daugiau. Matyt, kyla visų žmonių sąmoningumo lygis, kultūra. Be to, ir aplinkosaugininkai dabar dėl mažareikšmių pažeidimų, kuriuos įmanoma tuojau pat pašalinti, sankcijų nebetaiko. Tai yra aprobuota Aplinkos ministerijos. Taigi pažeidimų prevencija ir geranoriškumas duoda savo vaisius.

Paskutinį kartą su Savivaldybės vadovybe regiono aplinkosaugininkai buvo susitikę praėjusių metų balandžio 1 d. Tuomet, anot V. Jakšto, buvo kalbėta apie vandentvarkos infrastruktūros plėtrą. Informuota, kad iki praeitų metų gruodžio 31 d. Savivaldybėje ne mažiau kaip 95 proc. gyventojai gautų geriamojo vandens ir nuotekų tvarkymo paslaugą iš viešojo tiekėjo (centralizuotai). „Ambicingas buvo planas. Visos savivaldybės sakė, kad tai nerealu. Buvo kreiptasi dėl to dalyko į Aplinkos ministeriją. Šiuo metu konkretaus termino nebėra, tik siekiamybė, kad toks procentas gyventojų galėtų naudotis vandentvarkos viešąja infrastruktūra. Akivaizdu, kad mažame kaimelyje sukurti tokią infrastruktūrą yra nerealu. Mažiems projektams europinės lėšos nėra skiriamos. Tokiose vietovėse tikslinga statyti grupinius nuotekų valymo įrenginius, pvz., kaip „Traidenis“. Visa tai yra numatyta Aplinkos ministerijos parengtose taisyklėse“, – kalbėjo svečias.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video